Ministerul Mediului combate tăierile ilegale de copaci din Harghita şi Mureş

Ministerul Mediului și Pădurilor, prin intermediul Direcţiei Control în Silvicultură, a realizat  în perioada 8-19 octombrie, un control tematic privind tăierile ilegale și combaterea introducerii în circuitul economic al materialelor lemnoase provenite din tăieri ilegale, în județele Harghita și Mureș.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 15:48
Ministerul Mediului combate tăierile ilegale de copaci din Harghita şi Mureş

 “În urma acestui control, a fost identificat un volum de circa 25.000 mc material lemnos introdus în circuitul economic fără provenienţă legală, prin utilizarea ilegală a documentelor cu regim special pentru transportul materialului lemnos. De asemenea au fost reţinute documente cu regim special pentru transportul materialului lemnos, emise de alte societăţi comerciale decât cele care le deţineau legal: 27 avize de însoţire primare pentru un volum de 929,87 mc. Ca urmare a celor constatate, în perioada controlului au fost sesizate organele din cadrul Poliției Române pentru efectuarea cercetărilor specifice ce se impun”, a declarat Secretarul de Stat, Mugur Cozmanciuc.

Ministerul Mediului şi Pădurilor a dispus pentru perioada următoare intensificarea controalelor tematice privind tăierile ilegale și combaterea introducerii în circuitul economic al materialelor lemnoase provenite din tăieri ilegale.