Ministerul Sănătăţii, anunţ de ultimă oră despre pacientul din Bacău suspect de coronavirus: „Va fi externat, nu este contaminat”

Ministerul Sănătăţii a afirmat că pacientul din Bacău care adus la Institutul "Matei Balş" bnu este infectat cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 05:42
Ministerul Sănătăţii, anunţ de ultimă oră despre pacientul din Bacău suspect de coronavirus: „Va fi externat, nu este contaminat”

UPDATE: „Nu este vorba despre infectie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacau la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. dr. Matei Bals”. Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale. Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate. Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul in ambulatoriu. Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică”, anunţă Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

„Referitor la situaţia pacientului cu suspiciune de infecţie cu noul Coronavirus de la Bacău. Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu 8 zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, se arată într-o informare a ministerului Sănătăţii.

Potrivit MS, simptomatologia a fost „redusă şi neelocventă”, luni seară pacientul urmând a fi internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, evaluat şi diagnosticat clinic şi biologic, scrie Agerpres. 

Citeşte şi: Chinezi blocaţi în zona de carantină de unde a pornit epidemia cu coronavirus, împiedicaţi cu focuri de armă să fugă din regiune

Un tânăr de 24 ani, din Bacău, care studiază în China, s-a prezentat, luni, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi le-a spus medicilor că prezintă mai multe simptome asociate infectării cu coronavirus, el fiind transferat la Bucureşti în cursul acestei zile pentru efectuarea testelor.

Directorul Spitalului Judeţean Bacău, doctorul Adrian Popa, a declarat că bărbatul nu prezenta simptome agravante, care i-ar fi pus viaţa în pericol, dar avea dureri musculatorii şi o tuse seacă. 

Bilanţul epidemiei de coronavirus din China a atins 2.744 de cazuri confirmate în toată ţara după descoperirea a 769 de noi cazuri, a anunţat luni guvernul central, citat de AFP.