Ministerul Sănătăţii: Institutul „Matei Balş” poate diagnostica rapid infecţia cu coronavirus

Ministerul Sănătăți a precizat faptul că până în momentul de faţă în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus. Măsurile de precauţie au fost păstrate pe aeroporturi, iar spitalele desemnate sunt pregătite să preia eventualele cazuri, în contextul în care la nivel mondial a crescut numărul cazurilor confirmate, dar a scăzut mortalitatea sub 2 la sută. Institutul "Matei Balş" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 16:34
Ministerul Sănătăţii: Institutul „Matei Balş” poate diagnostica rapid infecţia cu coronavirus

O nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, format din specialişti, a avut loc, joi, la sediul Ministerului Sănătăţii, fiind discutată situaţia la nivel mondial a infecţiilor cu coronavirus.

Citeşte şi: Coronavirus se răspândeşte cu repeziciune în Europa. A treia ţară în care a pătruns virusul ucigaş

„Specialiştii în boli infecţioase şi microbiologie au explicat că, deşi numărul cazurilor de infecţii cu coronavirus confirmate este în creştere deoarece a crescut şi capacitatea de diagnosticare, mortalitatea a scăzut sub 2%. În acest context, se păstrează aceleaşi măsuri stabilite aeroporturi, cât şi pentru unităţile medicale sanitare desemnate pentru preluarea şi tratarea eventualelor cazuri”, arată Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Autorităţile au făcut anunţul! Nu există nici un risc de contaminare cu coronavirus prin intermediul produselor care vin din China

În prezent, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip, iar în România nu s-a confirmat până în acest moment niciun caz de infecţie cu coronavirus.