Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: Creşterea euro nu justifică scumpirea alimentelor

Alimentele nu ar trebui să se scumpească din cauza creşterii euro. Declaraţia a fost făcută de ministrul Agriculturii Daniel Constantin, în direct la România TV.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 12:38
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: Creşterea euro nu justifică scumpirea alimentelor

„În România funcţionează totuşi economia de piaţă. Preţul este dictat cum este normal de piaţă. Dacă există cerere foarte mare sigur, consumul, preţul creşte foarte mult. Eu cred ca vis-a vis de asigurarea producţiei cu produse româneşti sau din import, având în vedere că nu există niciun dereglaj pe piaţă, nu se justifică o scumpire a preţurilor”, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul spune că o mare problemă în agricultură o reprezintă evaziunea.

„Într-adevar în România există o mare evaziune fiscală, mare parte fiind în producţia agro-alimentară, în agricultură, şi am spus că este o preocupare a noastră să rezolvăm. În momentul de faţă este greu să evaluezi cât înseamnă evaziunea fiscală, dar putem vorbi de peste 2 miliarde evaziune în agricultură. Principalele produse sunt în zona de panificaţie, legume, fructe, carne şi în sectorul de flori”, a mai precizat ministrul Agriculturii.