Ministrul Bogdan Aurescu cere izolarea totală a Rusiei / România, responsabil în regiune pentru ajutorarea Ucrainei și Moldovei. Africanii au cerut și ei sprijin diplomatului român

Ministrul Bogdan Aurescu lansează noi atacuri la adresa Rusiei, în cadrul forurilor europene. Oficialul susținut de PNL la Externe vrea sancțiuni mult mai dure și promite că România va face tot posibilul pentru a-l sprijini pe Volodimir Zelenski.

20 sept. 2022, 10:24
Ministrul Bogdan Aurescu cere izolarea totală a Rusiei / România, responsabil în regiune pentru ajutorarea Ucrainei și Moldovei. Africanii au cerut și ei sprijin diplomatului român

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, aflat în plin scandal cu fostul diplomat Andrei Marga, tocmai s-a întâlnit cu liderii politici din statele UE, de unde a revenit cu noi teme de implementat.

Luni, 19 septembrie, Bogdan Aurescu a participat la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre UE. Diplomații europeni au discutat despre conflictul militar din Ucraina și gestionarea efectelor globale.

 

România, primul responsabil din regiune pentru a ajuta Ucraina și Republica Moldova

 

Bogdan Aurescu a ținut să precizeze în cadrul întâlnirii că România a acordat Ucrainei un sprijin semnificativ, pentru a facilita exporturile de cereale prin porturile românești. Potrivit diplomatului român, 4 milioane de tona deja au tranzitat România.

Pe lângă sprijinul acordat de țara noastră Ucrainei, oficialul român a mai informat și cu privire la ajutoarele trimise Republicii Moldova. Practic, România este pilon de bază în acordarea de ajutor celor două state prin intermediul colaborării Trilaterale, care a fost inaugurată la Odesa, pe 15 septembrie. Miniștrii de externe și cei din energie din cele trei state au participat la eveniment.

 

Ministerul de Externe al României, incisiv. Bogdan Aurescu vrea sancțiuni și mai dure împotriva Rusiei

 

Mai mult, ministrul Bogdan Aurescu a cerut adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și a subliniat necesitatea continuării izolării Rusiei în forurile multilaterale, potrivit Ministerului de Externe, citat de agenția Agerpres.

De asemenea, politicianul român a mai vorbit și despre discuțiile pe care le-a purtat cu cinci miniștri de Externe din Africa. Diplomatul român susține că reprezentanții statelor respective așteaptă ajutoare de la Uniunea Europeană, pentru a face față crizei alimentare, acutizate pe fondul conflictului din Ucraina.

În prezent, Ministerul de Externe al României se află în plin scandal cu Andrei Marga, fost ministru al Educației și de Externe. După ce intelectualul român a susținut că țara noastră nu are ce căuta în conflictul fratricid dintre Ucraina și Rusia și că statul condus de către Volodimir Zelenski este construit artificial, instituția condusă de către Aurescu l-a etichetat pe scriitor drept „putinist”.