Ministrul Costoiu, întâlnire în SUA cu consilierul lui Barack Obama

Mihnea Costoiu, ministrul Delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, s-a întâlnit vineri cu John Holdren, cel mai important consilier pentru probleme de ştiinţă şi tehnologie al preşedintelui american Barack Obama, în calitate de Director al Oficiului pentru Ştiinţă şi Tehnologie de la Casa Albă, şi co-preşedinte al Consiliului de Consilieri pentru Ştiinţă şi Tehnologie al Preşedintelui SUA.

11 ian. 2014, 09:15
Ministrul Costoiu, întâlnire în SUA cu consilierul lui Barack Obama

Întrevederea dintre Mihnea Costoiu şi John Holdren a avut loc în cadrul participării unei delegaţii române la Forumul Internaţional pentru Explorare Spaţială, desfăşurat la Washington, DC.

Prezenţa unei delegaţii române la acest eveniment reprezintă „includerea României în clubul statelor care efectuează explorarea spaţiului”, a declarat ministrul Mihnea Costoiu.

Pe agenda întrevederii au figurat subiecte precum intensificarea cooperării dintre cele două state în domeniul cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior, dar au fost prezentate și proiecte importante de cercetare desfăşurate în România, precum cele care vor fi realizate în jurul infrastructurii ELI-NP de la Măgurele.

Ministrul Delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică si Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu s-a întâlnit în cadrul vizitei din SUA şi cu Charles Bolden, administratorul NASA. La întrevedere a luat parte şi Marius-Ioan Piso, directorul general al Agenţiei Spaţiale Române.