Ministrul Culturii este încrezător că Guvernul poate reporni schema de ajutor de stat de tip „cash rebate”

Reamintim că ministrul Culturii s-a întâlnit, recent, la București cu Stanford McCoy, preşedintele EMEA Al Motion Picture Association, reprezentanţii celor mai puternice case de producţie americane.

22 mai 2023, 13:17
Ministrul Culturii este încrezător că Guvernul poate reporni schema de ajutor de stat de tip „cash rebate”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat pentru prestigioasa publicație Variety că programul de rambursare a investițiilor pentru producțiile filmate în România este din nou pe drumul cel bun, Guvernul fiind angajat să repornească un sistem care a fost blocat în ultimii ani.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, întâlnire cu prim-ministrul coreean la aniversarea a 15 ani de parteneriat strategic între România şi Republica Coreea
„Toată clasa politică, începând cu viitorul prim-ministru Marcel Ciolacu, înțelege importanța acestui instrument de atragere a investițiilor”, a declarat Lucian Romașcanu, subliniind necesitatea reconstruirii încrederii într-un program care se confruntă cu o concurență acerbă în regiune. „Există cu siguranță un «da» din partea mediului  politic”, a mai spus oficialul român.

Reamintim că ministrul Culturii s-a întâlnit, recent, la București cu Stanford McCoy, preşedintele EMEA Al Motion Picture Association, reprezentanţii celor mai puternice case de producţie americane. De asemenea, pe data de 5 mai 2023, Lucian Romașcanu a participat la o masă rotundă alături de ambasadorii Franței, Germaniei, Italiei, Marii Britanii și Statelor Unite ale Americi, unde împreună cu reprezentanții industriei au fost discutate cele mai bune practici la nivel internațional.

Lucian Romașcanu: „Am participat la un eveniment extrem de important privind schimburile dintre Statele Unite și România atât culturale cât și educaționale”
Ministrul Culturii se află într-o vizită de 24 de ore în Franța, la Cannes, tocmai cu scopul de a convinge marii producători să investească în România. În acest context, Lucian Romașcanu s-a întâlnit cu reprezentanți ai instituțiilor culturale din Europa, dar și cu producători și finanțatori de film.