Ministrul de Externe RUS l-a luat peste picior pe omologul său POLONEZ. Află ce i-a spus

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a izbucnit în râs atunci când omologul său polonez, Radoslaw Sikorski, i-a reamintit că Moscova a dat asigurări că scenariul din Crimeea, care a fost anexată în luna martie la teritoriul rus, nu se va repeta în estul Ucrainei, relatează miercuri agenţia de presă ucraineană Unian, citând publicaţia poloneză Gazeta Wyborcza.

RomaniaTV.net
11 iun. 2014, 15:35
Ministrul de Externe RUS l-a luat peste picior pe omologul său POLONEZ. Află ce i-a spus

‘Am fost deosebit de bucuros să aud din partea Rusiei că nu are intenţia să repete ceea ce s-a întâmplat în cazul Crimeii’, a declarat Radoslaw Sikorski, în finalul convorbirilor tripartite cu omologii săi rus şi german, Frank-Walter Steinmeier, cu privire la Ucraina, marţi, la Sankt-Petersburg.

Potrivit ziarului polonez, imediat după declaraţia lui Sikorski, Lavrov a izbucnit în râs, dar peste puţin timp s-a stăpânit şi a spus că discuţiile au fost ‘constructive’ şi ‘extrem de necesare’.

Dacă Rusia vrea să demonstreze că se pronunţă pentru detensionarea situaţiei în Ucraina, cel mai bun mod este să oprească afluxul de combatanţi şi arme peste graniţa ruso-ucraineană’, a afirmat ministrul polonez de externe, citat de ziarul Kommersant, adăugând că europenii urmăresc cu îngrijorare acţiunile voluntarilor din Rusia în Ucraina, inclusiv unităţile provenind din Caucazul de Nord.

Citeşte şi Serviciile secrete moldovene, alertate din cauza ”mişcările secesioniste” din Bălţi şi Comrat

Potrivit acestuia, autorităţile ucrainene ‘au dreptul de a utiliza forţa împotriva grupărilor armate ilegale’, iar problema ‘minorităţilor şi limbilor ar trebui să fie rezolvată prin metode corespunzătoare Constituţiei şi legilor ţării şi nu cu rachete şi mitraliere, aşa cum procedează separatiştii’.

În replică, şeful diplomaţiei ruse a pledat din nou pentru suspendarea operaţiunii speciale desfăşurate de Kiev în estul ţării. ‘Cheia pentru dezamorsarea situaţiei este, în opinia noastră, încetarea operaţiunilor militare împotriva protestatarilor’ în Est, a afirmat Lavrov, care a denunţat, din nou, că, în paralel cu discuţiile pentru găsirea unei soluţii la criza ucraineană, ‘operaţiunea de represalii’ continuă, iar în unele cazuri chiar se amplifică.