Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar: ‘Imaginile sunt șocante’

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat faptul că va trimite Corpul de Control al MS la Spitalul Universitar, după aparţia unor imagini în care se aruncă sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase într-o chiuvată din spital. Ministrul susţine că "măsurile vor fi dure"

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 20:32
Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar: ‘Imaginile sunt șocante’

„Imaginile sunt șocante. Mâine vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai șocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă.

Citeşte şi: Victor Costache şi-a cerut scuze pentru declaraţia referitoare la autism: „Mulţi dintre copii au fost abandonaţi”

Nu putem exclude și alte derapaje. Nu au voie să facă asta. Trebuie să respecte procedurile și vom analiza cu severitate situația de la Spitalul Universitar”, a spus ministrul Sănătății,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine faptul că sângele contaminat rezultat în urma intervenţiilor chirurgicale din spitale din Bucuresti si din ţară ajunge în sistemul de canalizare, iar pericolul pentru sănătatea oamenilor este unul uriaş. Parlamentarul a adus drept dovodă fotografii despre care spune că sunt filmate la Spitalul Universitar din Capitală. DSP a început verificări la Spitalul Universitar.

Citeşte şi: Victor Costache, despre tânăra de 21 de ani, arsă și externată cu răni deschise: „Suntem deficitari”

În acest timp, managerul spitalului, Adriana Nica, spune că a demarat o anchetă internă pentru a se afla cine nu a respectat procedurile pentru decontaminarea sângelui.