Ministrul Economiei, despre preţurile de pe litoral: E evident că litoralul românesc nu este cel mai ieftin. Turismul va avea un avânt

Ministrul Economiei susţine că litoralul românesc nu este cel mai ieftin, însă preţurile vor fi pe măsură atâta timp cât există cerere. Virgil Popescu afirmă că turismul românesc va avea un avânt deoarece nu este aşa de uşor să mergi în concediu într-o altă ţară, relatează Agepres.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 12:25
Ministrul Economiei, despre preţurile de pe litoral: E evident că litoralul românesc nu este cel mai ieftin. Turismul va avea un avânt

„Economia românească să ştiţi că a început să-şi revină. Discutam cu ministru Cîţu (ministrul Finanţelor – n.r.) şi îmi spunea că rezultatele pe luna iunie, care o să apară, o să vedeţi că sunt foarte îmbucurătoare, putem spune că am avut un nivel de încasări pentru luna iunie peste nivelul lunii iunie din 2019. Deci uşor-uşor economia românească îşi revine şi pot să vă spun că noi, economia românească, România în general, nu a fost în lockdown, ea a fost în lockdown parţial şi practic pornind activităţile oprite sau suspendate şi-a revenit mult mai repede. De ce sunt eu îngrijorat? Sunt îngrijorat de numărul mare de cazuri noi de coronavirus şi de faptul că totuşi noi, românii, nu respectăm regulile care ni se impun şi mai apar şi voci de genul acesta ale unor oameni care neagă evidenţa unui virus care nu este de neglijat”, a explicat Virgil Popescu în interviul acordat Agerpres.

Ministrul Economiei a arătat că Guvernul şi companiile din sectorul HoReCa sunt pregătite să deschidă restaurantele din 15 iulie. Acest lucru ar putea fi amânat din cauza numărului mari de infecţii cu noul coronavirus înregistrat în ultima săptămână.

„Cele mai afectate domenii sunt turismul, HoReCa, hoteluri, restaurante…, organizatorii de evenimente care nu pot să-şi exercite obiectele de activitate pentru că evenimentele sunt limitate ca şi număr de persoane. Foarte afectate pe perioada stării de urgenţă şi mai puţin afectate, dar măsurile restrictive pe care alte state le iau împotriva românilor de a circula, ne fac să credem că poate vor fi din nou afectate, vorbim de transportul de persoane, unul dintre domeniile care rămân în continuare destul de afectate în România”, a spus Virgil Popesuc.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că nu s-a discutat până acum la nivel guvernamental de reintroducerea unor restricţii.

Cîţu susţine că investiţiile şi consumul vor atenua scăderea economiei în 2020. „Trecem totuşi prin cea mai mare criză globală”