Ministrul Economiei, despre scădere preţului petrolului din SUA. „România nu va fi afectată”

Virgil Popescu, ministrul Economiei, susţine că România nu va fi afectată, pe termen scurt, de scăderea drastică a preţului petrolului din Statele Unite, având în vedere că se consumă foarte mult petrol din producţia internă. El crede însă că economia globală va fi influenţată negativ de faptul că SUA nu reuşesc să vândă petrolul la un preţ corect.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 07:35
Ministrul Economiei, despre scădere preţului petrolului din SUA. „România nu va fi afectată”

„Pe termen scurt, România nu va fi afectată de scăderea drastică a preţului petrolului din Statele Unite. În acest moment, consumăm foarte mult petrol din producţia internă ceea ce face ca economia noastră să nu fie încă influenţată de criza petrolului din Statele Unite”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Ministrul Economie susţine că această situaţie este îngrijorătoare deoarece economia globală va fi influenţată în mod negati de faptul că Statele Unite nu reuşesc să vândă petrolul la un preţ corect.

„Pentru mine, ca ministru al Economiei, este îngrijorătoare această situaţie pentru că economia globală va fi influenţată negativ de faptul că SUA nu reuşesc, în momentul de faţă, să vândă petrolul la un preţ corect. Un preţ corect pe piaţă ne arată că o economie funcţionează optim”, a precizat ministrul Economiei.

Preţul petrolului american, cotaţie negativă pentru prima oară în istorie

Cotaţia barilului de petrol american a coborât luni pentru prima dată în istorie în teritoriul negativ. Astăzi, aceasta a revenit marţi dimineaţă în teritoriul pozitiv pe bursele din Asia, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

Barilul de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna mai se tranzacţiona marţi dimineaţa în Asia la 1,10 dolari, faţă de un preţ de minus 37,63 dolari înregistrat luni seara la bursa de la New York.

Tranzacţiile cu contractele cu livrare în luna mai se încheie marţi.

Frenezia care a dus luni cotaţiile în teritoriul negativ, pentru prima dată în istorie, se explică prin graba vânzătorilor de a găsi un cumpărător în măsură să preia fizic marfa.

Prăbuşirea înregistrată luni de cotaţia ţiţeiului WTI a fost cauzată, parţial, de saturaţia depozitului petrolier de la Cushing, statul Oklahoma, unul din cele mai importante din SUA.

Potrivit sursei citate, pandemia de coronavirus a lovit dur activitatea economică în toată lumea şi a diminuat cererea de petrol. Deşi OPEC şi aliaţii săi au încheiat un pact istoric la începutul acestei luni pentru a reduce producţia cu 9,7 milioane barili pe zi începând cu 1 mai, mulţi consideră că nu va fi suficient pentru a contracara scăderea cererii.

Economica.net: Preţul petrolului a ajuns NEGATIV, pentru prima dată în istorie


loading...
Partenerii noștri