Ministrul Eduard Novak, implicat într-un accident cu maşina ministerului. Sindicaliştii îl acuză că i-ar fi cerut şoferului să îşi asume fapta, deşi era pe scaunul din dreapta

Ministrul Eduard Novak a fost implicat într-un accident cu maşina Ministerului Tineretului şi Sportului. Sindicaliştii îl acuză că i-ar fi cerut şoferului să îşi asume fapta, deşi acesta se afla pe scaunul din dreapta.

15 iun. 2021, 18:42
Ministrul Eduard Novak, implicat într-un accident cu maşina ministerului. Sindicaliştii îl acuză că i-ar fi cerut şoferului să îşi asume fapta, deşi era pe scaunul din dreapta

Ministrul Eduard Novak a fost implicat într-un accident în weekend, în apropiere de Buzău. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret îl acuză pe ministru că i-ar fi cerut şoferului să-şi asume fapta, deşi acesta nu se afla la volan.  Mai mult, sindicaliştii spun că ministrul Tineretului şi Sportului ar fi folosit mașina ministerului pentru a merge la o cursă de ciclism unde a fost participant.

Ministrul Eduard Novak, implicat într-un accident cu maşina ministerului. Acuzaţii grave făcute de sindicalişti

”Ministrul Eduard Novak a fost implicat într-un accident auto pe 13 iunie 2021, pe șosea, în apropiere de Buzău. Sursele noastre ne-au relatat că mașina ministerului a fost prinsă într-un carambol pe șosea, când se întorcea de la Bacău. În condițiile unui trafic aglomerat, pe carosabilul plin de apă, a fost de ajuns un moment de neatenție pentru ca mai multe mașini să se tamponeze, a fost un accident în lanț, iar una dintre mașini a fost cea a Ministerului Tineretului și Sportului.

În weekendul trecut, sportivul Eduard Novak a participat la o competiție de ciclism – Turul Colinelor Bacău, competiție defășurată în 2 etape:

Sâmbătă, 12 iunie – proba de Criterium în centrul Bacăului, pe un traseu de 2 km.

Duminică, 13 iunie – proba de Fond de 100 km.

Întrebarea este oare câți sportivi din România se deplasează la competiții cu mașini de lux, pe banii statului român?

Trecem peste cheltuielile privind deplasarea și ne întoarcem la accidentul care a avut loc. Informațiile noastre sunt că la volan se afla ministrul Novak, șoferul era în dreapta, pe post de copilot. Depășim și acest aspect legal/nelegal și aflăm că nu s-au întocmit documentele necesare la fața locului. Orice conducător auto știe că în astfel de situații există o procedură simplă, a constatării amiabile și a declarării accidentului (Legea 132/2017 și Legea 49/2006).

Astăzi, bolidul de lux al ministrului a fost parcat (ascuns) în parcarea subterană a MTS și nu afară, pe locul rezervat.

Interesant este că Jenő Vaida, șoferul ministrului Novak, a plecat astăzi de la MTS direct la service, pentru reparații. ”A uitat” că trebuie făcută o procedură și este nevoie de întocmirea unor documente / declarații. Se pare că nu a folosit nici faptul că ”au sunat niște telefoane”, service-ul nu a acceptat să primească mașina fără actele obligatorii în caz de accident. Nu este clar dacă ulterior a fost făcută procedura, cine a declarat până la urmă accidentul și cine și-a asumat vina, șoferul sau ministrul?”, au transmis sindicaliştii. 

Citeşte şi Federația Română de Rugby a făcut publice documentele omise de către Eduard Novak. „Domnul ministru să-şi ceară scuze public”