Ministrul Educaţiei, apel către părinţii care se tem să-şi trimită copiii la şcoală din cauza COVID-19. „Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a lansat un apel în rândul părinţilor să se vaccineze deoarece "nu mai putem să facem copiii să plătească (...) pentru greşelile noastre, ale adulţilor".

04 oct. 2021, 16:10
Ministrul Educaţiei, apel către părinţii care se tem să-şi trimită copiii la şcoală din cauza COVID-19. „Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi”

Ministrul Educaţiei a afirmat că „temerea oricărui părinte pentru sănătatea propriului copil” este una justificată, însă a subliniat că „nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi”

„Înţelegem foarte bine temerea oricărui părinte pentru sănătatea propriului copil. Este o temere justificată. Avem nevoie de înţelegere între părinţi, profesori şi autorităţi.

Avem nevoie de înţelegerea importanţei educaţiei, avem nevoie să înţelegem că nu mai putem să facem copiii să plătească, aşa cum nu de puţine ori au făcut-o în ultima perioadă, din păcate, pentru greşelile noastre, ale adulţilor.

Nu copiii sunt responsabili pentru sănătatea părinţilor şi bunicilor nevaccinaţi. Lucrurile stau exact invers”, a precizat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu a anunțat când se vor închide școlile. Declarația făcută de ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, apel către părinţii care se tem să-şi trimită copiii la şcoală din cauza COVID-19. „Îmi pare rău că sună rău. E singurul lucru eficient pe care-l putem face fiecare dintre noi”

„Dacă ne interesează sănătatea lor, ce putem face fiecare dintre noi, ştiţi foarte bine, îmi pare rău că sună rău, singurul lucru eficient pe care-l putem face fiecare dintre noi, dintre cei care spun că ne interesează sănătatea propriilor copii, să mergem să ne vaccinăm”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, lămuriri despre testarea elevilor în școli: Școlarii nu fac testul pe cont propriu. Am transmis o instrucţiune!

Situația devine din ce în ce mai critică din cauza valului 4. Nu mai puțint de 8.292, au fost infectați în ultimele 24 de ore cu noul coronavirus. De altfel, incidența cazurilor de COVID, la mia de locuitori, a depășit un nou record în Capitală, ajungând la 9,64.

Citeşte şi: Nelu Tătaru crede că situaţia e mai gravă decât o arată cifrele. „Numărul real de cazuri zilnice de Covid e posibil să fie de 50.000”

Până astăzi, 4 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.274.119 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.332 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi: Bilanț coronavirus 4 octombrie. Peste 8.000 de români au fost infectați cu COVID, în ultimele 24 de ore