Ministrul Educaţiei: Aş introduce obligativitatea de a se intra cu nota 5 la liceu

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, susţine că, dacă ar putea, ar introduce obligativitatea de a se intra cu media 5 la liceu, dar acest lucru nu este posibil, întrucât ar însemna că numărul copiilor care ar părăsi şcoala ar fi mult mai mare decât în prezent, pentru că nu există peste tot în ţară varianta şcolii profesionale.

17 iul. 2014, 12:34
Ministrul Educaţiei: Aş introduce obligativitatea de a se intra cu nota 5 la liceu

Dacă aş putea, mâine aş introduce obligativitatea de a se intra cu minim 5 pentru a intra la liceu. De ce nu se poate? Pentru că, dacă mâine am introduce acest lucru, numărul copiilor care ar părăsi şcoala ar fi mult mai mare decât astăzi, pentru simplu fapt că nu avem alternativa şcolii profesionale peste tot în ţară. Avem şcoli profesionale în principal în oraşele mari, cu industrie puternică. (…) Nu am garanţia că la anul cei care nu iau nota cinci vor avea unde să meargă pentru a finaliza învăţământul obligatoriu de 10 clase„, a spus Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Ministrul a afirmat că învăţământul trebuie să înceapă de la o vârstă cât mai mică şi a arătat că doreşte să fie dezvoltată reţeaua de creşe.

Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2014: Anunţ important pentru cei care NU au luat 5 la Evaluare Naţională