SUBIECTE mai uşoare la EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Ministrul Educaţiei anunţă schimbări la examene

Ecaterina Andronescu va discuta cu oficialii CNEE despre subiectele grele din simulări şi examene.

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 07:30
SUBIECTE mai uşoare la EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Ministrul Educaţiei anunţă schimbări la examene

„Subiectele grele de la simulare îi împing pe părinți să ia meditații”, a comentat Ministrul Educaţiei. Ecaterina Andronescu se va implica în formularea subiectelor formulate pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. Rezultatele dezastroase de la simulări vor duce la discuţii între Ministerul Educaţiei şi Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare  pentru coborârea nivelului subiectelor la nivelul pregătirii.

„Subiectele trebuie să fie la nivelul modului în care am predat și la nivelul cerut de programă, nu prin abordarea unor subiecte de acest fel, să-i împing pe părinți să se ducă să ia meditații pentru că altfel nu fac față copiii lor programei la oricare dintre discipline, despre oricare am discuta. ”, a comentat Ecaterina Andronescu într-un interviu acordat jurnalistului Cosmin Prelipceanu

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2019 Bucureşti. Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Bucureşti, la Limba şi Literatura Română, la clasa XI-a, din totalul de 14.423 de elevi, la examen au participat 13.232 şi 9.063 au obţinut note peste 5, procentul de promovare fiind de 68,49%. 

În ceea ce priveşte clasa a XII -a, din totalul de 13.931 de elevi, au participat 13.098 şi 9.779 au obţinut note peste 5 la Limba şi literatura română, iar procentul de promovare este de 74,13%. În privinţa probei obligatorii a profilului, la clasa a XI -a procentul de promovare a fost de 49,04%, iar la clasa a XII-a procentul de promovare a fost de 61,40%.

Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, rezultatele la simularea la examenul de Bacalaureat, probe ce au fost susţinute de aproximativ 300.000 de elevi din ţară. Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depuse de elevi sau de părinţii acestora. 

Simularea s-a adresat elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018-2019, dar a implicat şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi).

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019: „Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu după anunţarea rezultatelor.

 

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7: „Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu. Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii.

Totodată, rezultatele pe ţară au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5.

„Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să completeze lacunele”, a spus ministrul.

Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti – 70% promovabilitatea – şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE BUCUREŞTI. La Limba și literatura română – unde rata de promovare a fost mai mare decât la Matematică – elevii de clasa a VII-a au obținut 3 note de 10, iar elevii de clasa a VIII-a – 12 note de 10.

La Matematică, disciplină considerată mai dificilă de majoritatea elevilor, 108 copii de clasa a VII-a au luat note de 10 și 135 de elevi de clasa a VIII-a.

Prezența la simularea susținută de elevii de clasa a VIII-a, în București, a fost de 14.326 la Română și 14.208 la Matematică, dintr-un total de 14.765 de elevi.

Prezența la simularea susținută de elevii de clasa a VII-a, în București, a fost de 15.591 la Română și 15.444 la Matematică, dintr-un total de 16.357 de elevi.

Testele grilă au fost experimentate anul acesta în premieră pe elevii de clasa a VII-a, cu scopul introducerii lor la examenul propriu-zis de Matematică de la Evaluarea Națională anul următor, a prevăzut Ministerul Educației în documentele oficiale de organizare a simulării, aşa cum a anunţat RomaniaTV.net.

Rezultatele pe București obținute de elevii de clasele a VII-a și a VIII-a la simularea examenelor de Evaluare Națională 2019, potrivit datelor furnizate Edupedu.ro de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB):

Rezultate simulare Limba română în București:

  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 79,28% și 3 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 82,47% și 12 elevi au luat nota 10

Rezultate simulare Matematică în București:

  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 60,78% și 108 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 58,87% și 135 elevi au luat nota 10
Rezultate simulare Limba maternă în București:
  • Clasa a VII-a, note peste 5 (rata de promovare): 84,08% și 2 elevi au luat nota 10
  • Clasa a VIII-a, note peste 5: 90,54% și 2 elevi au luat nota 10
 

loading...