Ministrul Finanţelor, veste bună pentru 8 milioane de români: banii rămân în cont!

Boloş, despre amendamentul privind Pilonul II de pensii: Discutăm despre un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară. Nu se pune problema naţionalizării Pilonului II

27 sept. 2023, 15:22
Ministrul Finanţelor, veste bună pentru 8 milioane de români: banii rămân în cont!
Marcel Boloș, anunț de ultimă oră despre măsurile fiscal-bugetare! ”Nu cred că este o nenorocire că astfel de soluţie se aplică”

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat, referitor la amendamentul la legea privind măsurile fiscale care prevedea o naţionalizare a Pilonului II de pensii, că este vorba despre „un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară”. Întrebat dacă s-a lămurit cine a formulat acel amendament şi despre faptul că economistul Cristian Socol a anunţat că îi va da în judecată pe toţi cei care amintesc de implicarea sa în redactarea acelor amendamente controversate, ministrul Boloş a reiterat că acel amendament „nu a urmat procedura parlamentară, nu a fost înregistrat în Ministerul Finanţelor încât să constituie un document oficial”.

Scandal uriaș în coaliție. PNL acuză PSD că vrea să naționalizeze Pilonul II, chiar în ziua când Ciolacu își asumă răspunderea pentru pachetul fiscal

„Am spus şi spun şi acum. Acel amendament nu a luat calea oficială, nu a urmat procedura parlamentară, nu a fost înregistrat în Ministerul Finanţelor încât să constituie un document oficial. Dacă în această perioadă toate ideile pe care le-am primit, toate soluţiile venite din partea celor care au contribuit la acest pachet de măsuri, le puneam în aplicare, atunci ajungeam la un pachet de legi care nu făcea sens cu ceea ce avem nevoie pentru sustenabilitatea financiară a României. Cred că ar fi necesar să oprim aceste discuţii privind acest subiect aici. Nu se pune problema Pilonului II de pensii, nu se pune problema naţionalizării şi a tuturor bazaconiilor care au apărut în spaţiul public”, a afirmat Marcel Boloş, întrebat miercuri dacă s-a lămurit cine a formulat amendamentul care prevedea o naţionalizare a Pilonului II de pensii şi despre faptul că Cristian Socol a anunţat că îi va da în judecată pe toţi cei care amintesc de implicarea sa în redactarea acelor amendamente.

Chestionat de ce face scut în jurul persoanei care a scris amendamentul respectiv şi nu spune cine este persoana, ministrul Finanţelor a răspuns: „Repet, dacă era un document care căpăta caracter oficial, dacă era o procedură parlamentară care se derula, atunci aş fi înţeles”.

„Dar discutăm despre un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară”, a completat Ministrul Finanţelor.

De asemenea, Ministrul Finanţelor a precizat, marţi seara la Antena 3, că banii cotizaţi de cei peste 8 milioane de salariaţi din România la fondurile private de pensii „acolo rămân”. El a catalogat drept „soră cu nebunia” încercarea de introducere a un amendament care să permită naţionalizarea acestui pilon de pensii în care sunt adunate fonduri care păşesc 100 de miliarde de lei.

Marcel Boloș aruncă bomba despre încercarea de naționalizare a banilor românilor din Pilonul II de pensii! „Este soră cu nebunia”

„Nu cunosc detaliile întregii poveşti şi nici nu vreau să le cunosc, pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuţie şi poate fi pusă în aplicare”, a explicat Boloş care a mărturist că ştie că acest subiect a fost discutat în coaliţia de guvernare, dar că ideea a fost respinsă în cele din urmă.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere a Fondului Român de Contragarantare Cristian Socol a anunţat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că îi va da în judecată pe cei care asociază numele său cu unele amendamente controversate la legea privind noile măsuri fiscale pe care Executivul şi-a asumat răspunderea, marţi în Parlament.

„Nu voiam să mai scriu aici, dar văzând fake-news urile de azi, sunt nevoit. Voi acţiona în judecată orice persoană / instituţie publică care asociază numele meu unor măsuri precum amendamentul pv P2 sau impozitarea companiilor mari. Nu am avut absolut nicio implicare în aceste propuneri”, a scris Cristial Socol, pe pagina sa de Facebook.