Ministrul interimar al Educaţiei, GREŞELI GRAMATICALE pe bandă rulantă în prima conferinţă de presă

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a făcut, miercuri, la prima sa conferinţă de presă în această calitate, mai multe greşeli clare de gramatică, între care două dezacorduri, şi a folosit, în alte câteva rânduri, exprimări inexacte.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 17:51
Ministrul interimar al Educaţiei, GREŞELI GRAMATICALE pe bandă rulantă în prima conferinţă de presă

Ministrul şi-a început discursul de miercuri dimineaţă prin a spune că incidentul de la Dolj în urma căruia un elev a murit după o altercaţie avută cu un coleg în şcoala în care învăţau, incident petrecut marţi după-amiază, „este, în momentul de faţă, în derulare”. Evident, minnistrul a vrut să se refere la faptul că cercetările în acest caz sunt în derulare, el făcând declaraţia la aproape 24 de ore de la care incidentul propriu-zis, soldat cu moartea unui elev, a avut loc.

Ministrul interimar Liviu Pop a ţinut apoi să-i mulţumească din suflet fostului ministru Mang, „pentru deschiderea pe care a dat-o„.

Sper ca şi în continuare, şi împreună cu dumneavoastră, să trecem printr-o perioadă foarte grea„, a continuat ministrul Pop.

Ministrul a greşit din nou atunci când a vorbit despre termenele depăşite pentru anumite comisii de organizare din minister, spunând că acestea reprezintă un lucru „care încercăm să-l rezolvăm„.

Deci sunt lucruri care se desfăşoară cu o viteză extraordinară, în 11 zile nu avem voie să greşim nimic, şi vorbesc aicea şi cu sâmbătă şi cu duminică„, şi-a încheiat Liviu Pop o altă idee.

Primul dezacord făcut de Pop a avut ca temă clasa pregătitoare. „Clasa pregătitoare, repet, ca şi celelalte ordine, rămân în vigoare„, a spus Liviu Pop.

Cel de-al doilea dezacord a fost făcut atunci când ministrul interimar a conchis în legătură cu priorităţile mandatului său la Educaţie: „Priorităţile sînt în trei zile să ne organizăm efectiv de sus până jos, fără nicio greşeală„.

După ce a vorbit şi despre „o prioritate secundară„, ministrul Pop a ţinut să spună audienţei că este „la bază” profesor de matematică.

Fraza cu care ministrul Educaţiei şi-a încheiat sesiunea de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor a fost: „Vreau să rezolv problemele care le am, nu să-mi pun probleme şi-apoi să caut soluţii la ele„.

Liviu Pop este cel de-a treia propunere a premierului Victor Ponta pentru portofoliul Educaţiei, după ce Corina Dumitrescu şi Ioan Mang au fost contestaţi de presă şi societatea civilă. Prima nu a mai fost nominalizată oficial iar cel de-al doilea a fost ministru pentru doar câteva zile, cedând în faţa mai multor acuzaţii de plagiat.

După demisia lui Mang, Pop, care este şi ministru pentru dialog social în Cabinetul Ponta, a preluat ca interimar portofoliul ministerului. Mediafax a relatat încă de la momentul la care Pop a fost propus pentru portofoliul dialogului social că, deşi este profesor şi lider de sindicat reprezentativ în domeniul Educaţiei, în CV şi în declaraţiile de avere a scris greşit numele inginerului Anghel Saligny, care dă numele liceului la care Pop predă matematica de şase ani.