Ministrul Justiţiei: „Permisia lui Liviu Dragnea a fost acordată regulamentar”. Urmează controale la Rahova şi ANP pe toate permisiile

Permisia de o zi acordată lui Liviu Dragnea a fost acordată regulamentar, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă. Cu toate acestea, ministrul Justiţiei a anunţat că a dispus un control suplimentar la Penitenciarul Rahova şi la nivelul ANP, care va viza toate permisiile obţinute de deţinuţi.

RomaniaTV.net
28 nov. 2019, 08:52
Ministrul Justiţiei: „Permisia lui Liviu Dragnea a fost acordată regulamentar”. Urmează controale la Rahova şi ANP pe toate permisiile

Ministrul Justiţiei a anunţat, joi, că nota de informare a ANP referitoare la permisia de o zi pentru Liviu Dragnea arată că aceasta a fost acordată regulamentar.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova unde execută o condamnarea la 3 ani şi 6 luni de detenţie în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. La sfârşitul lunii octombrie, Liviu Dragnea a beneficiat de o zi de permisie. 

Eliberarea lui Liviu Dragnea a starnit insa un val de revolta. Problema permisiei lui Liviu Dragnea e dată de o prevedere din Regulament de aplicare a legii privind executarea pedepselor, care arată că nu are voie să primească această recompensă un deținut care e cercetat sau urmărit penal într-un alt dosar.

Cum a fost surprinsă Irina Tănase în ziua în care Liviu Dragnea a ieşit din spatele gratiilor

Urmare a permisiei primite de Liviu Dragnea, ministrul de Justitie de atunci, Ana Birchall, a cerut verificări la Penitenciarul Rahova deoarece, potrivit legii, deținuții cercetați într-un alt dosar penal nu au dreptul să iasă din penitenciar. 

Viaţa neştiută a lui Liviu Dragnea, la Rahova. Cine este deţinutul cu care îşi petrece tot timpul

Liviu Dragnea mai este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene.