Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: Cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia

Publicat: Luni, 16 Iulie 2018 08:31 // Actualizat: Luni, 16 Iulie 2018 10:25 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, luni, referindu-se la raportul Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei, că este un raport intermediar, care poate fi completat, iar dacă ministerul va fi solicitat să participe la redactarea poziţiei României pe acest subiect, pentru a fi trimisă comisiei, va contribui.

Foto: RomaniaTV.net

"Este vorba despre un raport intermediar, ceea ce înseamnă că chiar dânşii, până la sesiunea din octombrie, îl vor definitiva şi completa. (...) Cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, exprimată printr-un aviz, fie el şi intermediar", a declarat Toader, care a precizat că dacă Ministerul Justiţiei va fi solicitat pentru elaborarea punctului de vedere al României, care va fi transmis Comisiei, evident că va contribui.

Toader a amintit că cele trei legi au constituit iniţiativă parlamentară, ceea ce înseamnă că răspunsul cel mai adecvat şi motivat poate fi primit de iniţiatori şi de la comisia specială, scrie News.ro.

El şi-a exprimat surprinderea că prevederea referitoare la reducerea vârstei de pensionare pentru magistraţi nu a fost sesizată deşi legile au trecut de multe ori prin control de constituţionalitate.

"Vă rog să acceptaţi faptul că, inclusiv eu, cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneţia exprimate într-un aviz, fie el şi intermediar. Tot în spaţiul public, s-a afirmat faptul că România va formula un punct de vedere oficial pe care îl va transmite Comisiei de la Veneţia, înainte de definitivarea formei finale. În măsura în care Ministerul Justiţiei va fi solicitat în definitivarea, formularea, până la urmă, a acelui punct de vedere al României, evident că vom contribui şi noi. Prin urmare, până la momentul acela, şi este un lucru pe care eu îl repet, dacă un sau unii politicieni au exprimat un punct de vedere sau altul eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt cel care trebuie să comenteze comentariile altora", a spus Toader la sediul MJ.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis, despre opinia Comisiei de la Veneţia: Este un semnal extrem de îngrijorător cu privire la independenţa justiţiei

"Nimeni nu a criticat această soluţie", a remarcat ministrul.

Comisia de la Veneţia a emis, vineri, o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiţiei din România, formulând o serie de recomandări, între care menţinerea rolului preşedintelui şi al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunţarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor şefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluţiile procurorilor. Experţii Comisiei de la Veneţia consideră că noile prevederi ar putea conduce la o presiune excesivă asupra judecătorilor şi procurorilor, subminând independenţa sistemului judiciar şi a membrilor săi.

Citeşte şi: Tudorel Toader: Abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul Penal din Germania. Reacţia procurorului Lăncrănjan

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia de la venetia Ministerul Justiţiei Tudorel Toader
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 iul 11:46
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
PE YOUTUBE SE UITA LUMEA- LA CELE MAI MARI 13 BLESTEME -EVENIMENTE CARE AU INGROZIT LUMEA-EXPLICATE DE DOMNUL O T SI A
16 iul 10:22
Răspunde | Votează email 0 email
cristian
www.clinicpro.ro transplant de par # estetica
16 iul 10:04
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CU HARNELILE II RUGAM CAT MAI FRUMOS POSIBIL SA FACA UN HEX DE VINDECARE CA ASA E CORECT ;SINCER SI DECENT:
16 iul 10:01
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
A VENIT SOTIA VECINULUI DISPERATA CA A CAZUT NETUL SI CA AVEA DE FACUT UN DOSAR PTR SERVICIU SI CA ACUM NU SE MAI POATE DUCE;DE PARCA IL INTRERUPSESEM EU: AM INCERCAT SA TRIMIT SI EU SMS DE DOUA ORI LA 8848 PENTRU ANDREI SI NU MI L-A PRIMIT DESI AM TRIMIS SI IN ALTE DATI: AM VRUT DOAR DOI EURO CA ZECE EURO SAU CINCISPREZECE EURO LUNAR PENTRU UN OM SARAC CA LA MALTESER E EXAGERAT: EU CAND AM FOST ACUZATA CA SUNT GRASA CA O PURCICA SI DE ALTE LUCRURI AM FOST DATA AFARA SI CHINUITA ;DE FIECARE DATA FIIND ACELEASI MASURI;EFECTELE AU FOST CELE MAI GRAVE:
16 iul 09:35
Răspunde | Votează email 0 email
MÄRIE
CINE A FACUT HARNELI STIE SI CM SA LE VINDECE; CA ASA E DECENT:
1
EUR
4.7791
RON
13 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H