Ministrul Liviu Pop spune că „serviciile” au cerut angajaţilor rapoarte despre activitatea sa

Liviu Pop, afirmă că "serviciile" - fără a preciza care - au cerut angajaţilor Ministerului Muncii rapoarte despre activitatea sa, afirmând că "serviciile" nu ar trebui să se ducă spre zona electorală, iar dacă au nevoie de informaţii să îi ceară personal.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 13:04
Ministrul Liviu Pop spune că „serviciile” au cerut angajaţilor rapoarte despre activitatea sa

Liviu Pop a fost întrebat de jurnalişti, la o conferinţă de presă susţinută, joi, la USL Arad, cum comentează afirmaţia lui Mihai Răzvan Ungureanu conform căreia Crin Antonescu nu ar mai fi în politică dacă serviciile s-ar implica în politică, ministrul răspunzând că Ungureanu nu ar trebui să „folosească secrete de serviciu în dezbaterea electorală”.

„Domnul fost responsabil al serviciilor externe a avut şi un jurământ pe care l-a depus acolo, iar dacă încearcă că folosească secrete de serviciu în dezbaterea electorală trebuie să fie rezervat, pentru a nu se duce undeva în zona penalului”, a răspuns Liviu Pop, fără a face alte comentarii.

Ministrul pentru Dialog Social a adăugat că „începând de luni la nivelul Ministerului Muncii li se cer unor angajaţi rapoarte” referitoare la activitatea sa.

„Şi asta o ştiu de la angajaţi, pentru că eu văd în angajaţii ministerului nişte parteneri de muncă şi au ajuns la urechile mele acele recomandări pe care le-au primit de a face rapoarte privind activitatea mea de ministru. Le fac publice activităţile mele în orice moment, deci dacă au nevoie de informaţii suplimentare despre persoana mea să mi le ceară personal, nu să vină prin interpuşi. Cred că serviciile tebuie să facă exact ceea ce prevede legea şi nu să se ducă pe zona electorală”, a spus Liviu Pop.

Întrebat care sunt serviciile ce au cerut aceste rapoarte, ministrul a spus că nu le poate nominaliza.

Copreşedintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut, miercuri, preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, să aducă dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale că serviciile sunt implicate în politică, fostul şef al SIE spunând că, dacă prin absurd acest lucru s-ar întâmpla, liderul PNL nu ar fi în politică.