Ministrul Muncii anunţă indemnizaţii pentru părinţi şi unde nu este scenariu roşu. În ce condiţii se acordă

Ministrul Muncii anunţă indemnizaţii pentru părinţii elevilor care învaţă în şcoli care funcţionează în scenariile 2 şi 3. Indemnizaţia va fi 75 la sută din salariul brut. 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 12:41
Ministrul Muncii anunţă indemnizaţii pentru părinţi şi unde nu este scenariu roşu. În ce condiţii se acordă

„Ştiu exact, în zona de competenţă a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinţii copiilor cu vârsta de până la 12 ani înscrişi în unităţile de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară, intrate în scenariile 2 şi 3. Imediat după ce comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă au decis trecerea şcolilor din anumite localităţi, inclusiv din Bucureşti, în scenariul 2 (prezenţa la cursuri alternativ cu învăţământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online) am iniţiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, şi în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem şi gestionăm situaţia părinţilor din şcolile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică”, a anunţat, miercuri, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii anunţă că ceea ce se aplică deja va fi completat.

„Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluţiei situaţiei din ţară respectiv din şcoli. Adăugăm şi scenariile 2 şi 3. Aceleaşi reguli de acordare pe care le-am avut în legea 19/2020 cu care am plecat la drum, de la începutul stării de urgenţă. Toate avizele ministerelor, al CES şi al Consiliului Legislativ sunt luate. Am rămas în permanenţă la dispoziţia angajatorilor şi a angajaţilor care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în şedinţa de Guvern”, a mai anunţat Violeta Alexandru.

Citeşte şi Ce măsuri recomandă Ministrul Educaţiei pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric


loading...