Ministrul Pop: Şi Traian Băsescu să dea explicaţii despre masteratul făcut în Norvegia VIDEO

Acuzaţiile de plagiat au devenit o modă în politica românească. De data aceasta, cel vizat este chiar şeful statului, Traian Băsescu. Cel care atrage atenţia asupra acestui lucru este fostul ministru interimar al Educaţiei, Liviu Pop. Oficialul ne îndeamnă să ne uităm pe lucrarea de masterat a şefului statului, scrisă în 1994.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 09:23
Ministrul Pop: Şi Traian Băsescu să dea explicaţii despre masteratul făcut în Norvegia VIDEO

Ministrul interimar al Educaţiei a declarat, luni, în faţa sediului ANI, că dacă tot sunt verificate CV-urile politicienilor, poate şi masterul dat în Norvegia de preşedintele Traian Băsescu ar trebui verificat, dând de înţeles că şi şeful statului ar fi plagiat.

„O să-l întrebăm şi pe domnul Băsescu dacă atunci când şi-a făcut masterul în Norvegia, şi era deputatul României, a fost prezent la acest master şi dacă nu cumva a plagiat în teza de master”, a spus Liviu Pop.

În replică, Traian Băsescu a afirmat că Liviu Pop nu are niciun motiv să-l bănuiască de faptul că şi-ar fi plagiat teza de masterat, din simplul motiv că nu are studii de masterat. Băsescu a precizat că a făcut doar trei luni de cursuri în Norvegia pentru managementul companiilor de navigaţie.

„Niciodată nu am avut cursuri de masterat. Nu sunt nici doctor, nici dottore”, a spus şeful statului.

După declaraţia făcută de preşedinte, Liviu Pop a declarat la România TV că reacţia promptă a şefului statului legată de problema plagiatului înseamnă că „ceva este în neregulă”.

„Problema este că Traian Băsescu, în 1995, a urmat un curs plătit de statul norvegian, în condiţiile în care era şi deputat în Parlamentul României, deci, plătit de statul român. Nu mă aşteptam la reacţia aşa rapidă a preşedintelui Băsescu, ceea ce înseamnă că ceva este în neregulă. Îi mulţumesc preşedintelui pentru răspunsul acordat”, a spus Liviu Pop.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, s-a prezentat, luni, la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în legătură cu verificarea pe care au demarat-o inspectorii de integritate la adresa sa pentru conflict de interese.