Ministrul Rovana Plumb, lider al SOCIALIŞTILOR EUROPENI VIDEO

Rovana Plumb a fost aleasă sâmbătă în conducerea familiei politice europene din care face parte PSD, potrivit România TV.

13 iun. 2015, 15:31
Ministrul Rovana Plumb, lider al SOCIALIŞTILOR EUROPENI VIDEO

Congresul Socialiştilor Europeni, desfăşurat la Budapesta, a întărit poziţia Partidului Social Democrat în interiorul PES, conform România TV.

Citeşte şi: Victor Ponta pregăteşte o REMANIERE a Guvernului. Care miniştri sunt VIZAŢI de schimbare

„Am avut onoarea să fiu nominalizată din partea PSD şi să fiu aleasă de către PES în biroul de conducere al Partidul Socialiştilor Europeni. România este un exemplu în ceea ce priveşte alternativa la măsurile de austeritate”, a precizat ministrul Rovana Plumb la Budapesta.

Ministrul Muncii va fi o verigă importantă a biroului politic al socialiştilor europeni, având în vedere că una dintre priorităţile PES este promovarea locurilor de muncă şi a măsurilor de incluziune socială.

La Congresul socialiştilor europeni de la Budapesta fostul premier bulgar Serghei Stanişev a fost reales preşedinte al PES.

Citeşte şi: Serghei Stanişev, reales preşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni

Stanişev, care va avea astfel un nou mandat de doi ani şi jumătate, a fost reales la al zecelea congres al PES, care are loc vineri şi sâmbătă în capitala Ungariei. Dupa victorie, Stanişev a afirmat că îl aşteaptă o muncă dificilă în dezvoltarea socialismului şi a social-democraţiei în Europa, dar că este pregătit să facă faţă acestor provocări.