Ministrul Sănătăţii, anunţ important pentru elevi, părinţi, profesori. Când aflăm ce se întâmplă cu noul an şcolar

Elevii au solicitat Guvernului să anunţe în ce modalitate va începe noul an şcolar, precizând că scenariile avansate până în prezent de Executiv nu au prea multe detalii. În replică, premierul Ludovic Orban a anunţat că şcoala va începe în condiţiile pe care le va permite evoluţia pandemia, precizând că sunt mai multe variante în lucru. Ministrul Sănătăţii anunţă că se va afla în această lună

03 aug. 2020, 11:56
Ministrul Sănătăţii, anunţ important pentru elevi, părinţi, profesori. Când aflăm ce se întâmplă cu noul an şcolar

Data la care se vor redeschide școlile va fi anunțată în a doua jumătate a lunii august, a declarat luni, la Galați, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact când se va deschide școala”, a spus Tătaru. În ceea ce privește evoluția epidemiei de coronavirus, dacă se vor respecta regulile de distanțare socială am putea ajunge, într-o săptămână și jumătate, la un „platou”, a precizat Nelu Tătaru, care a avertizat însă că, dacă regulile nu vor fi respectate, numărul de noi cazuri de infectare va crește în continuare.

Ludovic Orban: „Şcoala va începe. Pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu posibil” 

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat luni, într-o conferim de presă, când va da Guvernul un răspuns privind deschiderea şcolilor.

“Şcoala va începe. Va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt, suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creezi o previziune astăzi care previziune care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu posibil”, a spus premierul.

Întrebat cu cât timp înainte de începerea anului şcolar va fi anunţată în ce variantă acest va debuta, Ludovic Orban a răspuns:”Atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza o informaţie corectă, o informaţie care să permită elevilor, profesorilor, cadrelor didactice, părinţilor să se pregătească pentru deschiderea anului şcolar”.

El a mai afirmat că se află în desfăşurare licitaţia privind achiziţia a 250.000 de tablete pentru elevi.

“Am alocat din Fondul de Rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolar, este vorba de 250.000 de tablete, licitaţia este în curs, aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tabletele”, a explicat primul ministru.

Jurnaliştii i-au spus că reprezentanţii elevii susţin că ar fi nevoie de 900.000 de asemenea tablete, iar premierul a explicat: “Eu când mi s-a prezentat cifra, cifra necesarului de tablete a fost rezultatul unei centralizări care a fost făcută de inspectoratele şcolare pe baza informaţiilor furnizate de managerii şcolilor şi unităţilor de învăţământ, după ce consultarea părinţilor. Asta a fost procedura prin care s-a stabilit necesarul de tablete. Nu ştiu dacă altcineva poate să prezinte o cifră care este rezultatul căreia centralizări de date? Prezentarea de cifre este un lucru care ar trebui să fie analizat cu maximă seriozitate”.