Ministrul Sănătăţii: „Avem o creştere a numărului de cazuri. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie”

Nelu Tătaru afirmă că numărul de 1.713 de noi cazuri de infectare cu coronavirus include şi cazuri neraportare din zilele anterioare. Ministrul recomandă păstrarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, cum ar fi distanţarea fizică, portul măştii şi dezinfectarea mâinilor.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 13:32
Ministrul Sănătăţii: „Avem o creştere a numărului de cazuri. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie”

„Ţin să menţionez că aceste alegeri se vor desfăşura în contextul pandemiei, în faza a doua a primului val. Trebuie să vedem că avem o creştere a numărului de cazuri, astăzi numărăm 1.713 cazuri noi în contextul în care au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare, dar în contextul în care avem în continuare 471 de cazuri în Terapie Intensivă, în care avem în continuare 49 de decese. Ţin să reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate: distanţare fizică, portul măştii, dezinfectant”, a declarat Nelu Tătaru.

Citeşte şi: Nelu Tătaru contrazice OMS: „S-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în octombrie sau în noiembrie”

Ministrul a recomandat păstrarea măsurilor de precauţie şi de distanţare fizică, susţinând că există focare atât în instituţii publice, spital şi centre sociale.

„Avem în evaluare în acest moment diferite focare, focare în desfăşurarea unor evenimente private, şi aici recomand celor care organizează astfel de evenimente private să menţină şi să păstreze acele norme de aplicare. Avem focare în instituţii, că sunt spitale sau instituţii administrative, avem în continuare focare la persoane instituţionalizate şi avem în continuare focare în desfăşurare în agenţi economici. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie, precum şi raportarea în imediata apropiere către DSP, unităţi sanitare, către medicul de familie la orice caz cu patologie respiratorie sau subfebrilităţi”, a adăugat Nelu Tătaru.