Ministrul Sănătăţii: „Elevii vor veni fizic la şcoală în toamnă”

Ioana Mihăilă avertizează asupra răspândirii tulpinii Delta, dar anunţă că nu se pune problema revenirii la şcoală în sistem online.

29 iun. 2021, 21:02
Ministrul Sănătăţii: „Elevii vor veni fizic la şcoală în toamnă”
Mediafax Foto

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi seară, că, dacă situaţia epidemiologiă rămâne ca în prezent, elevii vor reveni fizic la şcoală din toamnă.

Ioana Mihăilă a fost întrebată, marţi seară, cum vor reveni elevii la şcoală în toamnă, dacă situaţia epidemiologică rămâne ca în prezent şi a răspuns: ”Dacă situaţia epidemiologică este la fel, în condiţii foarte bune”.

”Evident, cu prezenţă fizică”, a completat ministrul. Cea mai mare parte a anului şcolar 2020 – 2021, elevii au studiat online, în funcţie de rata de infectare din fiecare localitate, pierderile estimate fiind foarte mari.

Valeriu Gheorghiţă face declaraţii alarmante: „La sfârşitul lui august, 9 din 10 cazuri de Covid vor fi cu tulpina Delta”
Pe de altă parte,  Ioana Mihăilă a spus, marți, după ședința de Guvern, că se așteaptă la o creștere a tulpinii Delta, după ce aceasta a început să facă ravagii în mai multe state.

„Ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. De aceea, inclusiv când am prevăzut spitalele covid, am cerut să se vină cu creșterea numărului de paturi pentru a fi pregătiți pentru o recrudencență a numărului de cazuri.Noi nu secvențiem toate cazurile,  ci doar cele care îndeplinesc anumite criterii. Există circulație a tulpinii Delta, dar trebuie să solicităm INSP pentru a vedea dacă se corelează cu decesele. O să revenim.”, a spus Ioana Mihăilă.

Avertismentul OMS pentru cei vaccinaţi cu două doze: Nu renunţaţi la mască, tulpina Delta este foarte contagioasă