Ministrul Sănătății: ” Este nevoie de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale, mai mult ca oricând”

Nelu Tătaru a transmis un mesaj sâmbătă, cu ocazia zilei mondiale a Sănătății Mintale. Ministrul Sănătății susține că este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru și păstrarea sănătății mintale, în contextul creșterii numărului de cazuri de infecție cu coronavirus.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 07:57
Ministrul Sănătății: ” Este nevoie de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale, mai mult ca oricând”

„Pandemia provocată de noul coronavirus a produs multe schimbări în viaţa noastră din punct de vedere medical, dar şi social şi economic. Într-o astfel de perioadă cu numeroase provocări este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi păstrarea sănătăţii mintale. În perioada următoare va fi nevoie de măsuri noi concretizate în programe şi investiţii pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii de îngrijire a sănătăţii mintale”, afirmă Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Citește și: Tătaru îl spijină pe Iohannis: „Nu avem niciun indiciu că nu putem organiza alegerile”

Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an la data de 10 octombrie, prilej de a creşte gradul de conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la sănătatea mintală.

Ministrul Sănătăţii a anunțat noi măsuri pentru asimptomatici după explozia cazurilor de coronavirus.  Nelu Tătaru a declarat vineri că se ia în calcul ca asimptomaticii să nu mai ajungă în spital şi să fie sub supravegherea medicului de familie.

„Luăm în calcul o astfel de decizie .(…) Noi avem evaluarea asimptomaticului sau relativ asimptomaticului până în 48 de ore. El nu trebuie să stea neapărat internat în spital. Trebuie să facă acea evaluare, apoi, urmând cu un aviz de la DSP şi cu decizia medicului curant care l-a evaluat să meargă în izolare la domiciliu. Orice pacient trebuie evaluat, fiindcă această boală are o evoluţie imprevizibilă”.