Ministrul Sănătăţii, în vizită la pacienţii răniţi în accidentul de autocar în Bulgaria: Sunt conştienţi şi cooperanţi. Trebuie reechilibraţi şi psihologic

Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în urma accidentului rutier produs sâmbătă noaptea în Bulgaria sunt conştienţi şi cooperanţi, a anunţat ministrul Sănătăţii. Alexandru Rafila a mers luni dimineaţă la Spitalul Floreasca pentru a vizita pacienţii răniţi în accidentul din Bulgaria şi transferaţi de la spitalul din Veliko Tarnovo la spitalul Floreasca din Bucureşti.

08 aug. 2022, 13:01
Ministrul Sănătăţii, în vizită la pacienţii răniţi în accidentul de autocar în Bulgaria: Sunt conştienţi şi cooperanţi. Trebuie reechilibraţi şi psihologic

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a oferit noi detalii despre starea pacienţilor răniţi în accidentul din Bulgaria şi internaţi la Spitalul Floreasca.

„În mod evident, la astfel de persoane pot apărea şi complicaţii. (…) Nu cei care erau la terapie intensivă, ci cei care erau în secţia obişnuită. Sunt mulţumiţi de modul în care au fost trataţi şi suntem împreună cu ei şi cu familiile lor, care deja au luat contactul să rezolvăm orice probleme apar din punct de vedere medical sau administrativ. Starea este stabilă. Pe doi dintre ei i-am vizitat şi unul dintre ei are leziuni minore, dar trebuie totuşi reechilibraţi nu numai din punct de vedere medical, tradiţional, ci şi din punct de vedere psihologic. Psihologul spitalului, cred, a stat de vorbă cu ei. Din câte ştiu, au fost văzuţi de un medic psihiatric, pentru că şocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii şi-au pierdut chiar şi rudele în acest accident. (…) Toţi pacienţii sunt conştienţi, sunt cooperanţi, nu este niciun fel de problemă din punctul acesta de vedere, dar sigur că dacă leziunile presupun o îngrijire specializată în terapie intensivă, lucrul acesta se desfăşoară în momentul de faţă”, a spus ministrul Sănătăţii, după ce i-a vizitat pe cei cinci pacienţi de la Spitalul Floreasca.

Unii dintre ei au şi alte tipuri de afecţiuni, care pot fi agravate de accidentul prin care au trecut.

Vă reamintim că un autocar cu 26 de pasageri, condus de un şofer turc, a fost implicat într-un accident grav pe o şosea în apropiere de Veliki Tarnovo. În urma accidentului, trei români au murit şi mai mulţi au fost răniţi. Cinci dintre răniţi au fost transferaţi cu elicoptere SMURD de la spitalul din Veliko Târnovo la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Citeşte şi: Șoferul autocarului cu români implicat în accidentul din Bulgaria a fost pus sub acuzare. Procurorii cer arestarea bărbatului

În cursul zilei de duminică, conducerea spitalului Floreasca a transmis un comunicat de presă conform căruia trei dintre pacienţii aduşi din Bulgaria sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții, iar alţi doi internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).