Ministrul Transporturilor dă un ultimatum: Am solicitat ca lucrările la podul de peste râul Argeş să fie finalizate în 30 de zile

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, solicită finalizarea în 30 de zile a lucrărilor de refacere a părţii carosabile a podului de peste râul Argeş afirmând că, în caz contrar, cei implicaţi vor suporta consecinţele.

RomaniaTV.net
12 mai 2019, 13:26
Ministrul Transporturilor dă un ultimatum: Am solicitat ca lucrările la podul de peste râul Argeş să fie finalizate în 30 de zile

„Astăzi am fost la podul de peste râul Argeş, de la kilometru 36 al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti pentru a verifica stadiul lucrărilor de refacere a părţii carosabile. Sunt dezamăgit de stadiul lucrărilor. Din această cauză am convocat, astăzi, Comisia care se ocupă de acest obiectiv şi le-am solicitat ca lucrările să fie finalizate în termen de maxim 30 de zile. Trebuie ca toată lumea să conştientizeze că lucrările de infrastructură nu ţin cont de zilele săptămânii. Dacă dânşii nu au înţeles că românii nu mai răbdare cu finalizarea lucrărilor de infrastructură, mai bine se duc acasă şi lasă locul oamenilor competenţi! În situaţia în care această lucrare nu se finalizează în termenul pe care l-am solicitat, fiecare dintre cei implicaţi vor suporta consecinţele!”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, au verificat duminică stadiul lucrărilor de reparaţie a părţii carosabile pe podul de peste râul Argeş, de la kilometrul 36 al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti.

„Am strâns comisia aici, se întâlnesc, le-am dat termen, vin cu soluţia, constructorul are termenul lui nou şi să finalizeze ce au de făcut (…) Noi nu avem week-end în infrastructură. Singurul lucru care îi va susţine în funcţii, în perioada mandatului meu, va fi munca pe care o vor depune. Dacă cineva are impresia că are alte conexiuni sau alte relaţii sau că eu voi ceda la presiuni, se înşală amarnic: pleacă acasă toţi, indiferent de consecinţe. Dacă nu stau pe şantier şi nu fac ce le spunem noi (eu şi directorul general CNAIR Narcis Neaga) pleacă acasă. E simplu”, a subliniat ministrul de resort.

Potrivit lui Răzvan Cuc, compania de drumuri are câteva regionale care se ocupă de aceste autostrăzi. În context, ministrul i-a avertizat pe directorii acestor regionale că vor fi schimbaţi din funcţie dacă nu îşi pot coordona oamenii pe care îi au în subordine.

„Unul dintre directorii care se ocupă de aceste regionale este domnul Dinu (…) Eu nu văd ca un director de DRDP să se ducă doar la birou, să bea o cafea la ora 9:00, să semneze actele pe care le are de semnat şi apoi pe la ora 14:00, pleacă acasă. Nu, ei trebuie să fie proactivi, să vină la domnul Neaga (şeful CNAIR, n.r.) şi să spună: domnul Neaga vreau să vă cheltuiesc toţi banii anul acesta. Vreau să îmi mai daţi bani, vreau să încep modernizarea la autostradă. Asta trebuie să facă directorii. D-aia au un puhoi de oameni în subordine. Dacă nu îi pot coordona, atunci schimbăm directorii. Este foarte simplu. Acesta este testul directorului Dinu: are o lună să finalizeze podul. Nu îl finalizează s-a terminat, şi cu constructorul şi cu Dinu, cu toată lumea”, a mai spus Răzvan Cuc.