Ministrul Transporturilor: „Peste 90 la sută din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol”

Ministrul Transporturilor a declarat că peste 90 la sută din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol. Sorin Grindeanu a precizat este normal ca gările şi terenurile abandonate să treacă la autorităţile locale, pentru că CFR nu are bani să investească în ele.

19 apr. 2022, 19:14
Ministrul Transporturilor: „Peste 90 la sută din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol”

Ministrul Transporturilor a declarat, marţi, că aproape toate gările şi haltele din România seamă cu gara din Mariupol, Ucraina.

Ministrul Transporturilor: „Peste 90 la sută din gările din România arată aproape ca gara din Mariupol”

Sorin Grindeanu a declarat, marţi, că atât gările, cât şi terenurile care nu sunt folosite în acest moment de către CFR să treacă în subordinea autorităţilor locale.

Citeşte şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu, modernizat cu bani europeni. Sorin Grindeanu: „Sunt trei contracte pe care le-am semnat astăzi”

„Nu doar gările (să treacă la autorităţile locale – n.r.), inclusiv anumite terenuri care sunt nefolosite în acest moment de către CFR. Hai să spun în mare CFR, indiferent de companie, că e Marfă, Infrastructură, Călători mai puţin, pe zona asta, pe care nu le-au folosit şi care zac în acest moment. Nu văd de ce nu pot să treacă la autorităţile locale. 90 şi ceva la sută din gările din România, chiar şi haltele din România, arată cred că, aşa, aproape de gara din Mariupol.

E clar că CFR-ul nu are în acest moment forţa necesară să investească şi pe această zonă. În schimb sunt foarte multe cereri din partea autorităţilor locale de a prelua aceste imobile. Se lucrează în acest moment la cadrul legal să se poată da rapid către autorităţile locale. E un proces absolut normal de descentralizare”, a spus Grindeanu într-o conferinţă de presă.

Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu  au efectuat, marţi, o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa.

Sorin Grindeanu: Restricţiile pe podul de la Feteşti nu vor fi ridicate până în Paşti

Ministrul Transporturilor a mai declarat în timpul vizitei de la Constanţa că lucrările la podul de la Feteşti continuă, iar restricţiile rutiere nu vor putea fi ridicate până la Paşti, aşa cum era planificat.

„S-au găsit probleme în momentul în care au decopertat, (…) au găsit probleme de structură, probleme mai grave decât se aşteptau şi de aceea nu s-a putut respecta. Se lucrează (…). În momentul în care s-a decopertat şi s-a văzut structura şi-au dat seama că e nevoie de lucrări mai ample faţă de cât şi-au planificat iniţial. Trebuia să fie restricţia până în Paşti, din ce mi-au spus va mai dura probabil şi pe parcursul lunii mai o săptămână-două, din informaţiile pe care ni le-au transmis”, a mai spus Grindeanu, care a dat asigurări că atunci când va începe sezonul estival restricţiile vor fi ridicate.

Citeşte şi Sorin Grindeanu explică dezastrul infrastructurii din România: „Birocraţia, firmele care erau învăţate să vină, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze banii”