Ministrul Transporturilor pune la bătaie banii europeni. Anunță construirea unui nou pod peste Prut

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță construirea unui nou pod peste Prut cu banii din fonduri europene, o inițativă menită să îmbunătățească legăturile dintre România și Republica Moldova.

26 iul. 2021, 16:11
Ministrul Transporturilor pune la bătaie banii europeni. Anunță construirea unui nou pod peste Prut

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, luni, că mai multe poduri ce fac legătura dintre România și Republica Moldova vor fi reabilitate cu bani din fonduri europene. Mai mult, la Ungheni va fi construit unul nou, a precizat ministrul Transporturilor.

Drulă a precizat că, astfel, legăturile dintre țara noastră și Republica Moldova vor fi îmbunătățite.

”Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni. Podul de la Galați – Giurgiulești, pe DN 2B.
A fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri.
Execuția lucrărilor a pornit chiar în iulie și se va încheia peste 9 luni.
Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută.

Podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni (unde proiectarea este deja în derulare). Studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce obținem acordul de mediu aflat în procedură, lansăm licitația de proiectare și execuție.

Podul de la Albița – Leușeni, pe DN 24B.

Podul de la Sculeni, pe DN 24.

Podul de la Oancea – Cahul, pe DN 26A.
Pentru acestea din urmă, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfășura pe modelul Podului de la Galați – Giurgiulești”, a anunțat ministrul Transporturilor, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este informat de DNA în miez de noapte că Rădoi a fost supus controlului judiciar

Din fotografiile publicate de avocata lui Ion Rădoi rezultă că odată cxe acesta a fost plasat sub control judiciar, un subcomisar de poliţie a trimis imediat câte un mail către directorul Metrorex Sorin Paraschiv şi către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„DNA sau…eu noaptea nu dorm! Ghici, ghicitoarea mea cui a trimis DNA ,pe email, ordonanta de luare a controlului judiciar pentru liderul de sindicat Ion RADOI ,noaptea la 00,04 și la 00,05 înainte de a fi trimise autoritatilor???? PS: la 10 ore mai târziu s-a trimis către autorități!!!!”, a scris Mariana Rădoi Ştefan pe Facebook.

Sindicalistul Ion Rădoi, plasat recent sub control judiciar de către procurorii DNA într-un dosar de mare corupție cere, joi, la Tribunalul București, revocarea măsurii preventive cerute de către anchetatori.

Concret, Rădoi cere să fie cercetat în stare de libertate, astfel încât să nu mai aibă obligaţia de a se prezenta la poliție periodic, să poată lua legal legătura cu o serie de martori ai anchetatorilor anticorupție și să poată părăsi nestingherit țara.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 iulie 2021, în cazul lui Ion Rădoi, la data faptei și în prezent președinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.) și administrator în fapt al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de U.S.L.M.) pentru fapte de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată și două fapte de șantaj.