Ministrul Transporturilor şi directorul general CNAIR: 180 de kilometri de autostradă, daţi în trafic până la sfârşitul anului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, aflaţi în inspecţie joi pe şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda, au susţinut că, până la finele acestui an, vor fi daţi în trafic la nivel naţional 180 de kilometri de autostradă.

RomaniaTV.net
28 feb. 2019, 12:35
Ministrul Transporturilor şi directorul general CNAIR: 180 de kilometri de autostradă, daţi în trafic până la sfârşitul anului

Întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi în acest an, ministrul Răzvan Cuc a declarat că, la momentul preluării mandatului, a găsit „deja o estimare” înaintată de către directorul general al CNAR, Narcis Neaga (de 180 de kilometri – n.r.), menţionând că, în general, preia informaţiile pe care i le prezintă acesta.

„Eu, personal, îl voi susţine cu tot ce pot eu ca să finalizăm numărul pe care domnul director Neaga şi l-a asumat. (…) Pe la jumătatea anului acesta, noi ne dăm seama după evoluţia stadiului fizic cum vom sta cu lucrările. Dacă nu se mişcă, veţi vedea şi rezilieri de contracte. (…) Estimarea, domnul Neaga a dat-o. (…) În general, noi preluăm ce spune directorul CNAIR”, a declarat ministrul Cuc, care a subliniat că cei 180 de kilometri sunt cei pe care Neaga i-a „promis”.

Răzvan Cuc a spus că estimarea include loturile 1 şi 2 Sebeş-Turda, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva, precum şi Câmpia Turzii – Târgu Mureş.

La rândul său, directorul general al CNAIR a menţionat că estimarea de 180 de kilometri a fost făcută pe baza contractelor existente şi pe baza discuţiilor cu antreprenorii care au semnat noi contracte.

Neaga a susţinut că vor fi în trafic conectate până la sfârşitul anului autostrada Sebeş-Turda cu autostrada Transilvania, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva şi între Câmpia Turzii şi Târgu Mureş.

„De asemenea, mai mizăm pe o parte din Predeal – Cristian, unde mai sunt cam 10 kilometri, cu drum de legătură cu tot”, a adăugat directorul general al CNAIR.

În altă ordine de idei, ministrul a anunţat că, din 23 martie, săptămânal, sâmbăta, va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta evoluţia lucrărilor de pe şantiere.

„Voi petrece foarte puţin timp în minister şi foarte mult timp în şantiere, tocmai pentru a vedea exact cum evoluează lucrările la faţa locului. (…) Cred că trebuie o transparenţă foarte mare în ceea ce privesc lucrările de infrastructură din România şi, poate, ăsta a fost un lucru pe care eu nu l-am făcut tocmai bine în primul mandat, în sensul că, deşi veneam pe şantier, trebuia să prezentăm un ritm săptămânal. I-am zis domnului director, începând cu 23 martie, voi ţine în fiecare sâmbătă, câte o oră, o conferinţă de presă despre evoluţia lucrărilor de pe şantiere”, a spus Răzvan Cuc.