Ministrul turismului din Zambia face bungee jumping să demonstreze că e sigur – VIDEO

O metodă inedită pentru a recâştiga încrederea turiştilor. Un demnitar din Zambia a făcut bungee-jumping pentru a demonstra că acest sport este unul sigur. Decizia sa a fost luată după ce în urmă cu câteva zile unei australience i s-a rupt coarda în timpul saltului. De la incident, podul de lângă cascada Victoria nu a mai fost frecventat de turiştii dornici de senzaţii tari.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 08:38
Ministrul turismului din Zambia face bungee jumping să demonstreze că e sigur – VIDEO

Ministrul turismului din Zambia a vrut să demonstreze chiar el că bungee-jumping este un sport sigur. Acesta a sărit de pe podul de lângă Cascada Victoria convins că nu există nicio o problemă cu corzile companiei care organizează salturile.

„Nu aş fi sărit dacă aveam îndoieli! Am făcut acest gest deoarece sunt convins că este sigur. Nu am vrut altă persoană pe post cobai, am decis ca lumea să mă folosească pe mine drept cobai”, a declarat Given Lubinda, Ministrul Turismului din Zambia.

Ministrul turismului a apelat la acest gest pentru a recâştiga încrederea turiştilor. În urmă cu câteva săptămâni aici a avut loc un incident care putea să aibă un final tragic. Coarda unei tinere din Australia i s-a rupt chiar în timpul saltului.

Tânăra de 22 de ani a reuşit să scape cu viaţă. Ea a fost nevoită să îşi smulgă corzile şi să înoate prin curenţii puternici ai râului pentru a ajunge la mal.