MIRCEA BĂSESCU vrea ELIBERAREA din arest. Avocaţii au depus o nouă cerere. Termen: 21 iulie

Avocaţii lui Mircea Băsescu au depus, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, informează România TV.  Solicitarea va fi dezbătută de instanţă la 21 iulie. Fratele preşedintelui a făcut solicitarea după ce judecătorii de la Curtea de Apel au publicat motivarea deciziei prin care l-au menţinut după gratii. În document, magistraţii spun că Mircea Băsescu s-a folosit de statutul său de frate al preşedintelui ţării pentru a-l lăsa pe Bercea Mondial să creadă că are justiţia la discreţie.

09 iul. 2014, 10:45
MIRCEA BĂSESCU vrea ELIBERAREA din arest. Avocaţii au depus o nouă cerere. Termen: 21 iulie

Avocaţii lui Mircea Băsescu au depus, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, iar instanţa a stabilit pentru 21 iulie termenul când va dezbate această solicitare.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu solicită eliberarea din arest după ce a fost dată publicităţii motivarea privind menţinerea acestuia după gratii.

În motivare, judecătorii susţin că Mircea Băsescu ar fi comis mai multe fapte grave, fratele preşedintelui folosindu-se de statutul său pentru a-i face pe denunţători că poate să se influenţeze justiţia, în schimbul unor sume de bani să obţină unele decizii favorabile denunţătorilor şi apropiaţilor acestora.

Magistraţii Curţii Apel Bucureşti au respins, în data de 27 iunie, contestaţia fratelui preşedintelui faţă de decizia instanţei de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile, menţinându-l astfel după gratii pe Mircea Băsescu.
 

Mircea Băsescu se află în arest preventiv din data de 20 iunie, când Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea procurorilor DNA. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel, numai că magistraţii au decis menţinerea în arest a fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită Bercea Mondial, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

CITEŞTE ŞI Mircea Băsescu, adus din nou la DNA. Procurorii au pus SECHESTRU pe o parte din averea fratelui preşedintelui