Mircea Beuran, plasat sub control judiciar. Medicul acuzat de luare de mită scapă de arestul la domiciliu

Mircea Beuran, acuzat de luare de mită, a fost plasat sub control judiciar. Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţie depusă de Mircea Beuran şi i-a revocat acestuia măsura arestului la domiciliu în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui doctor ocuparea unui post de asistent universitar la UMF "Carol Davila" Bucureşti.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 07:03
Mircea Beuran, plasat sub control judiciar. Medicul acuzat de luare de mită scapă de arestul la domiciliu

Mircea Beuran este cercetat de DNA pentru un denunț de luare de mită – 10.000 de euro. Profesorul este suspectat de procurorii DNA că a primit 10.000 de euro mită în anul 2018 pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală. DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Profesorul Mircea Beuran a fost reţinut pe 13 februarie pentru 24 de ore de către procurorii la DNA, ulterior fiind trimis în arest la domiciliu. Beuran a fost șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operație.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”, anunţă joi seară DNA, după ce medicul Beuran a fost audiat timp de mai multe ore şi după ce la domiciliul său şi la biroul său de la Spitalul Floreasca au avut loc percheziţii.                                             

Conform DNA, în data de 18 decembrie 2018, Beuran, în calităţile menţionate mai sus, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Citeşte şi: Mircea Beuran va fi testat cu detectorul de minciuni. NOI ACUZAŢII pentru medicul aflat în AREST LA DOMICILIU


loading...