Mircea Diaconu: Sunt incompatibilul de serviciu al României. Se trage cu tunul în mine

Vicepreședintele executiv al PNL Mircea Diaconu se declară ''incompatibilul de serviciu al României'', transmite Agerpres. El spune că așteaptă o contestație din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) asupra candidaturii sale la alegerile europarlamentare, pentru ca instanța să stabilească dacă poate intra în cursa pentru Parlamentul European.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 12:05
Mircea Diaconu: Sunt incompatibilul de serviciu al României. Se trage cu tunul în mine

„De-abia aștept și mi-am dorit să existe această contestație (a ANI-n.r.), îmi doresc să fiu contestat, ca să se judece într-o instanță românească, din fericire, chiar rapidă, măsura sancționării mele. Este o aberație, scrie foarte limpede în lege, ANI n-a citat exact și textul este așa: în cazuri de incompatibilitate și conflict de interese, persoana nu are voie să ocupe o funcție de demnitate publică virgulă, aici n-a mai apărut nimic în comunicatul ANI, cu excepția celor electorale. E vorba de dreptul normal, care face parte din drepturile universale ale omului, a alege și a fi ales, dreptul la a candida. Sunt niște drepturi cetățenești, care nu pot fi ridicate printr-o sancțiune administrativă, pentru că această chestiune ANI este de tip de administrativ. Or această restrângere de drepturi cetățenești se dă ca o pedeapsă complementară la alte pedepse mult mai grave, vezi Adrian Năstase”, a precizat, marți, la RFI, vicepreședintele executiv al PNL, întrebat dacă-și va retrage candidatura pentru Parlamentul European.

Mircea Diaconu se consideră „un om în care se trage cu tunul”. „Păi, dacă-i nedrept, că așa mi se pare mie și cu legea în mână, aș vrea să se facă dreptate și nu se poate decât așa, prin această contestație și judecare rapidă. Altfel, rămâne ca ANI și ca toată lumea care urlă, eu n-am voie să respir în România, pentru că sunt foarte vinovat, foarte vinovat pentru că am condus Teatrul Nottara, unii zic chiar bine”, afirmă el.