Mircea Dinescu, replică în versuri lui George Buhnici: „Să-l scuipe Sfântul Petru, să-i dea în cap cu cheia/Prostului care-a pus pe un cântar femeia”

Mircea Dinescu se alătură corului de persoane publice care au condamnat vehement abordarea youtuberului George Buhnici referitoare la femei. Scriitorul o face, însă, în stilu-i propriu, în cuvinte alese şi în rime.

21 iul. 2022, 15:48
Mircea Dinescu, replică în versuri lui George Buhnici: „Să-l scuipe Sfântul Petru, să-i dea în cap cu cheia/Prostului care-a pus pe un cântar femeia”

Mircea Dinescu i-a dedicat lui George Buhnici poezia „Un repetent la școala lui Rubens de mână cu o corijentă la french cancan”. Maestrul metaforelor nu este blând nici cu „minora” Lorena Buhnici, soţia youtuberului, care, la rândul ei, a gafat în acelaşi stil în urmă cu doi ani. Atunci, Lorena Buhnici a postat pe pagina de Facebook mai multe poze de la plajă, poze în care apare o femeie cu forme generoase, iar comentariul nevestei lui Buhnici este: „Această balenuță cu siluetă greu de ținut în frâu”.

Citeste si Mircea Badea îl desfiinţează pe George Buhnici: „Este nimeni în drum, poate simte nevoia de inteligenţă”

Redăm, mai jos, replica versificată a lui Mircea Dinescu:

„Un repetent la școala lui Rubens de mînă cu o corijentă la french cancan”

Să-l scuipe Sfântul Petru, să-i dea în cap cu cheia

prostului care-n slujba unei spurcate guri

a îndrăznit să pună pe un cîntar femeia

și-a numărat ca Bulă la tablă vergeturi.

Păi farmecul femeii nu stă-ntr-o piele-ntinsă

pe bietele grisine ce n-au acces la buci,

degeaba te dai mare c-o lumînare stinsă

pe care la-ntuneric n-ai cum să o apuci.

N-a îndrăznit nici Domnul să pună frumusețea

pe un cîntar anume, că doar nu e băcan,

se vede pe nevastă complexul și tristețea

de-a fi fost corijentă la buci și french cancan.

Citeste si Justițiarul de Berceni, reacție la declarațiile lui Buhnici: ”Nu, Georgică, domnișoarele nu își arată pielea pentru tine. Coboară cu picioarele pe pământ”

Reamintim că George Buhnici şi-a ridicat o ţară întreagă în cap după ce a afirmat că nu-i place să vadă la plajă femei cu vergeturi şi le-a sfătuit să mai treacă pe la sală. Totodată, youtuberul şi-a lăudat soţia care arată ca o „minoră”.

Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival (fostul jurnalist se afla împreună cu soţia la Neversea – n.red.) şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea!”, a spus Buhnici în scurtul interviu dat pentru emisiunea Xtra Night Show.