Mircea Geoană şi omul de afaceri Cristian Burci, chemaţi la audieri în dosarul „MITĂ LA PSD”

Mircea Geoană, fostul candidat al PSD la Preşedinţie, şi omul de afaceri Cristian Burci, au fost chemaţi la audieri la Curtea de Apel Bucureşti într-u dosar privind finanţarea campaniei electorale al candidatului PSD din 2009. 

22 ian. 2015, 11:05
Mircea Geoană şi omul de afaceri Cristian Burci, chemaţi la audieri în dosarul „MITĂ LA PSD”

Mai precis, senatorul Mircea Geoană va fi audiat în calitate de martor, la Curtea de Apel Bucureşti, pe data de 19 februarie, în dosarul în care sunt judecaţi Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae pentru fapte de corupţie în legătură cu campania electorală a PSD din 2009, potrivit Agerpres.

La termenul de joi al procesului, instanţa a audiat mai mulţi martori cu funcţii de conducere în cadrul Interagro, care au dat detalii despre un contract de cercetare în domeniul construcţiilor, semnat între această companie deţinută de Ioan Niculae şi Insomar.

Geoană vrea şefia PSD. Dragnea: Nu ştiu cum poate să candideze într-un partid din care nu mai face parte

Instanţa a stabilit ca pentru următorul termen din 19 februarie să fie citaţi pentru audiere ca martori Mircea Geoană, cumnatul acestuia, Ionuţ Costea, şi Cristian Burci. Acest dosar se află în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae.

Alături de aceştia au mai fost achitaţi şi ceilalţi inculpaţi din dosar, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi pe omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care este şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenţei autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid pentru a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Liviu Dragnea: Geoană şi Vanghelie au sabotat partidul în perioada campaniei electorale

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC Insomar SRL, şi Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.