Mircea Lucescu nu se mai întoarce în Ucraina, de teama unei posibile invazii ruseşti

Mircea Lucescu a decis ca Dinamo Kiev, echipa pe care o antrenează, nu se va întoarce, pentru moment, în Ucraina, pe fondul intensificării tensiunilor şi a unui posibil război ruso-ucrainean.

12 feb. 2022, 23:54
Mircea Lucescu nu se mai întoarce în Ucraina, de teama unei posibile invazii ruseşti

Mircea Lucescu (76 de ani) a fost pus într-o situaţie dificilă, după ce Joe Biden, preşedintele Statelor Unite, i-a anunţat vineri pe aliaţi că Rusia ar urma să invadeze Ucraina, o primă ţintă fiind chiar capitala Kiev.

Din acest motiv, Mircea Lucescu a decis ca Dinamo Kiev să rămână pentru moment în Antalya, în contextului posibilului război ruso-ucrainean. În mod normal, fotbaliştii lui Dinamo Kiev ar fi trebuie să se întoarcă în capitala ucraineană în următoarele zile. În schimb, Mircea Lucescu le-a transmis elevilor şi celor din staff-ul tehnic că, pentru moment, nu se vor întoarce în Ucraina, conform Playsport.

Citeşte şi: Mircea Geoană, avertisment terifiant despre criza din Ucraina. „Nu putem exclude riscul unui război, din nou, în Europa”

În plus, Lucescu le-a permis fotbaliştilor și să își cheme familiile sau persoanele apropiate alături de ei. Decizia este una temporară, având în vedere că  situația de la granița Ucrainei este foarte incertă. Deocamdată, nu se știe exact dacă Rusia chiar va invada sau nu Kievul.

Președintele american Joe Biden a declarat în timpul discuțiilor de vineri seara cu aliații, prin videoconferință, că Rusia ar putea ataca Ucraina pe 16 februarie, scrie Politico, citând surse de la Washington.  Potrivit Washingtonului, invazia Rusiei va începe cu un atac cibernetic și o serie de atacuri cu rachete. „În timpul apelului de o oră, președintele Joe Biden le-a spus liderilor occidentali data de 16 februarie”, relatează Politico. Mai mulți oficiali americani au confirmat această informație.

Totuşi, reprezentantul oficial al Marii Britanii a spus ţara sa are o „interpretare diferită” a informațiilor referitoare la data de 16 februarie, iar Uniunea Europeană este, de asemenea, sceptică cu privire la informațiile venite din Statele Unite.

Citeşte şi: Joe Biden a anunţat când începe războiul: „16 februarie este data la care Putin poate invada Ucraina!”

Recent, s-a vehiculat că Mircea Lucescu ar urma să fie înlocuit pe banca tehnică a celor de la Dinamo Kiev de către Andriy Shevchenko (45 de ani).

Lucescu a fost ales antrenorul anului 2021 în Ucraina. Titlul i-a fost acordat de către Asociaţia Antrenorilor din Ucraina.

Citeşte şi: Răzvan Lucescu a vorbit în premieră despre accidentul în care o fată de 23 de ani a murit: „Ne-a urmărit toată viaţa. Pe soţia mea a distrus-o”