Mircea Miclea, despre vacanţa de o lună pentru elevi. „E ilogic să închizi peste tot. E aberant”

Profesorul Mircea Miclea susţine că vacanţa de o lună, măsura anunţată de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, este o soluţie greşită. Fost ministru al Educaţiei, Miclea consideră că autorităţile ar fi putut lua această decizie în zonele cu o rată de infectare foarte mare, precum este Bucureştiul, şi că "ar trebui prelungită școala acum și început mai devreme în septembrie".

27 mart. 2021, 08:53
Mircea Miclea, despre vacanţa de o lună pentru elevi. „E ilogic să închizi peste tot. E aberant”

Mircea Miclea, care a fost ministru al Educaţiei în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a criticat decizia adoptată de Sorin Cîmpeanu care a anunţat o o vacanță de o lună, fără nici o zi de cursuri online, pentru elevii din clasele pregătitoare – a VII-a, clasele a IX-a – a XI-a și pentru copiii de grădiniță. Astfel, preşcolarii şi elevii din clasele care nu susţin examene vor avea vacanţă în perioada 2 aprilie – 4 mai.

„Bănuiesc că inițial s-au gândit doar la București, pentru că are o rată de infectare foarte mare și ca să nu îl închidă atunci au venit cu soluția asta de vacanță de o lună. Dar cum explici elevilor din sate și sătuce că trebuie să stea o lună în vacanță? În baza a ce? E ilogic să închizi peste tot. E aberant“, a declarat Mircea Miclea, conform Radio Europa Liberă.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu face anunţul momentului: „Examenele naţionale se vor desfăşura cu prezenţă fizică, chiar şi în localităţile carantinate”

De profesie psiholog, profesorul Mircea Miclea a vorbit despre ce soluţii ar putea fi aplicate în folosul elevilor pentru a fi recuperată materia.

„O soluție era să învețe online toți elevii în perioada dintre vacanțele de Paștele Catolic și cel Ortodox și în același timp să se prelungească acest an școlar. Ideea de a prelungi pentru restul claselor, nu pentru clasele care dau examene, era o idee foarte bună și era o modalitate de a recupera din ce s-a pierdut”, a precizat Miclea, conform sursei citate.

“Ar trebui prelungită perioada acum și început mai devreme în septembrie”, a adăugat fostul ministru al Educației.

Citeşte şi: Mircea Miclea, un nou atac la Iohannis: România educată e un eșec total

Pe 23 martie, ziua în care Bucureştiul a depăşit incidenţa cazurilor de COVID-19 de 6 la mie, Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcoala se va închide în toată ţara în perioada 2 aprilie – 4 mai.

Rugat, în urmă cu câteva luni să comenteze afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis care a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Cotroceni că în mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni „generaţia pandemiei”, Mircea Miclea a declarat pentru Romaniatv.net:

„Preşedintele e un tâmpit. E un dobitoc! Ce să mai vorbesc. Vai de viaţa lui! A stat cinci ani de zile … Să lăsăm deoparte această temă … Ce voiam să zic: Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi ca să spui gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Înseamnă că ce stat eşti tu? Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”, a afirmat Mircea Miclea.