Mircea Radulian (INFP): Am avut 70 cutremure de la începutul anului, dar nu putem sta liniştiţi VIDEO

Publicat: Vineri, 11 Aprilie 2014 21:40 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Aprilie 2014 14:03 // Sursa: romaniatv.net

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. Mircea Radulian a declarat, la România TV că cele 70 de seisme produse de la începutul anului şi până acum în zona Vrancea nu au detensionat scoarţa terestră.

"În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate", a declarat Mircea Radulian, director ştiinţific al INFP.

Vezi şi HARTA RISCULUI în caz de CUTREMUR. Află cât de periculoasă e zona în care locuieşti

O adevărată descărcare a energiei tectonice se poate produce în zona Vrancea doar la cutremurele cu magnitudine 7, precizează Mircea Radulian.

"Unii specialişti spun că ar fi peste 6,5. Acestea sunt cutremurele cu adevărat importante, care descarcă energia în zona Vrancea. Acest cutremur mare poate fi la limita de 7, asemănător cu cel din 1986 sau cele din 1990", a mai declarat Mircea Radulian, cu privire la posibilitatea producerii unui cutremur puternic în România.

Un cutremur cu magnitudine 7 nu ar fi devastator pentru România, dă asigurări Mircea Radulian.

"Poate să fie un cutremur mai mare şi atunci lucrurile pot deveni mai grave", a mai precizat director ştiinţific al INFP.

Citeşte şi: AVERTISMENT: Statistica anunţă un CUTREMUR major în România în 2014

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 apr 16:41
...de kilometri, cutremure care sunt mai puţin periculoase decât cele de suprafaţă. Citeşte şi: Mircea Radulian (INFP): Am avut 70 cutremure de la începutul anului, dar nu putem sta liniştiţi VIDEO Source Article from ...
12 apr 01:01
...ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Mircea Radulian (INFP): Am avut 70 cutremure de la începutul anului, dar nu putem sta liniştiţi...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H