Mircea Sandu, Daniel Dragomir şi Dan Voiculescu, noi termene din cauza grevei magistraţilor

Magistraţii de la Curtea de Apel şi Tribunalul Bucureşti au decis să judece doar cazurile urgente cu arestaţi şi să amâne celelalte procese în semn de protest după ce Parlamentul a tăiat pensiile speciale ale judecătorilor şi procurorilor, scrie G4Media.

07 feb. 2020, 14:30
Mircea Sandu, Daniel Dragomir şi Dan Voiculescu, noi termene din cauza grevei magistraţilor

Astfel, cel mai recent caz de proces de corupţie amânat din pricina protestului magistraţilor este cel al fostului locotenent colonel SRI, Daniel Dragomir, al cărui proces s-a amânat pentru 13 februarie, când instanţa constituită în complet de divergenţă îi va audia pe ei doi inculpaţi, soţii Daniel şi Zoica Dragomir.

Judecătorii mai multor tribunale intră în grevă pentru tăierea pensiilor speciale

Şi procesul lui Mircea Sandu, fost preşedinte al FRF, a fost amânat la Tribunal din pricina grevei magistraţilor. La termenul din 31 ianuarie, judecătorii au amânat procesul pentru 28 februarie: „Conform Hotărârii adunării generale a judecătorilor nr. 2 din 21.01.2020 se suspendă pe o perioadă nedeterminată activitatea de judecată, începând cu data de 22.01.2020”.

Un alt dosar amânat de greva judecătorilor este cel al lui Mădălin Dumitru, fost director în Primăria Capitalei a lui Sorin Oprescu: „Amână cauza conform Hotărârilor Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti din datele de 21.01.2020 şi 29.01.2020 şi faţă de protestul grefierilor”.

Dosarele de corupţie nu sunt singurele amânate din cauza grevei. Şi dosarul în care Crescent Cipru se judecă cu ANAF pentru suma de 100.000 de euro confiscată pentru recuperarea prejudiciului lui Dan Voiculescu a fost amânat pentru data de 19 martie.

Pe lângă Tribunalul şi Curtea de Apel Bucureşti au decis să-şi suspende activitatea şi alte instanţe din ţară precum Curtea de Apel Constanţa şi Curtea de Apel Alba Iulia.