Mircea Toader: Elena Băsescu nu a depus o cerere la partid să candideze la europarlamentare

Deputatul PDL Mircea Toader a declarat vineri la Galaţi că Elena Băsescu nu a depus nicio solicitare la partid pentru a candida din nou la alegerile europarlamentare, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
28 feb. 2014, 11:58
Mircea Toader: Elena Băsescu nu a depus o cerere la partid să candideze la europarlamentare

„Elena Băsescu nu a depus nicio solicitare. Nu a cerut nimic. Nu a solicitat la noi la partid să candideze. Nu ştiu dacă va candida pe lista altui partid sau dacă va mai candida”, a spus Mircea Toader, într-o conferinţă de presă. El a afirmat că lista cu candidaţii la europarlamentare va fi votată luni în Colegiul Director al PDL de la Bucureşti. Mircea Toader a precizat că lista va fi deschisă, probabil, de Theodor Stolojan şi că pe locurile eligibile s-ar putea regăsi actualii europarlamentari Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian-Jean Marinescu.

Deputatul democrat-liberal a spus că fiecare judeţ va avea un candidat „chiar dacă mai pe la sfârşitul listei”. Potrivit acestuia, PDL vrea să obţină la europarlamentare un scor de peste 20% şi să depăşească PNL.

„Scorul pe care vrem să îl obţinem este de două cifre cu 2 în faţă, adică 20, 21, 22%, iar obiectivul politic pe care ni l-am propus este să avem un scor peste PNL, chiar şi numai cu un procent sau 0,5%. Aşa ne putem declara ca în jurul nostru să se coaguleze toată dreapta”, a afirmat Mircea Toader.