Miron Mitrea la ICCJ. DNA a cerut MAJORAREA pedepsei

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au terminat de judecat vineri apelul în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este acuzat de luare de mită în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Procurorul DNA a cerut în instanţă o pedeapsă mai mare pentru fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea. Pedepse mai mari au fost cerute şi pentru fostul șef al ISC Irina Jianu și Constantin Popescu, fost arhitect șef al orașului Voluntari. De asemenea, procurorul a cerut ca Miron Mitrea să plătească o sumă mai mare decât cuantumul stabilit de instanța de fond.

RomaniaTV.net
13 feb. 2015, 09:13

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au rămas în pronunţare în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea este acuzat de luare de mită în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

Un procuror de la DNA a solicitat vineri la Înalta Curte de Casație şi Justiție o pedeapsă mai mare pentru fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. 

Întrebat ce crede despre faptul că procurorii DNA au cerut o pedeapsă mai mare în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale, Miron Mitrea a răspuns că este un demers „absolut normal şi firesc”.

Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.. În data de 15 octombrie 2014 judecătorii au dispus și confiscarea sumei de 169.000 lei. Miron Mitrea a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Citeşte şi: MIRON MITREA a demisionat din Parlament

În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare, iar Constantin Popescu la cinci luni de închisoare, pedeapsă contopită cu o alta de trei ani primită în alt dosar.

Cei trei condamnați au declarat apel.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

 


loading...