Misiunea diplomatică română din Siria va oferi sprijin şi cetăţenilor moldoveni

Misiunea diplomatică a României de la Damasc va oferi asistenţa necesară şi cetăţenilor moldoveni, în baza Acordului privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare dintre Ministerul român de Externe şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, semnat semnat joi la Chişinău cu ocazia vizitei ministrului român al afacerilor externe, Titus Corlăţean.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 13:19
Misiunea diplomatică română din Siria va oferi sprijin şi cetăţenilor moldoveni

Titus Corlăţean a declarat în cadrul unei conferinţe comune de presă cu Iurie Leancă, şeful diplomaţiei de la Chişinău, că România este unul din puţinele state membre ale UE care şi-a mai păstrat o misiune diplomatică la Damasc.

„Există şi o comunitate românească importantă (în Siria) şi avem această obligaţie de a acorda sprijin în contextul unor evoluţii extrem de sensibile acolo”, a declarat el, menţionând că misiunea de la Damasc oferă asistenţă şi cetăţenilor altor state membre ale UE.

Iurie Leancă a calificat acordul ca fiind unul extrem de important în condiţiile în care „un număr însemnat” de cetăţeni moldoveni se află în Siria. În plus, potrivit acestuia, acordul „vine să consemneze deschiderea şi interacţiunea extrem de bună cu colegii de la Bucureşti”.