Mit sau adevăr: Apa cu lămâie ajută la detoxifiere şi slăbit?

Multe persoane beau apă cu lămâie, chiar apă caldă cu acest fruct de dimineaţă, în speranţa că-şi detoxifică organismul şi că vor reuşi să slăbească. Deşi există un sâmbure de adevăr în spatele acestui "ritual", beneficiile consumului de apă cu lămâie nu sunt chiar atât de mari pe cât cred unele persoane.

12 oct. 2014, 10:28
Mit sau adevăr: Apa cu lămâie ajută la detoxifiere şi slăbit?

1. Lamaia ajuta sau nu digestia?

Intr-adevar, lamaia poate ajuta la digestie, insa poate genera si crampe la stomac daca acesta este deja sensibil din cauza unor probleme gastrice. Ideea ca apa cu lamaie ajuta la digestia a aparut in urma cu aproximativ trei decenii cand o cercetare stiintifica a demonstrat ca sucul de lamaie contribuie la absorbtia hidroxidului de aluminiu, un ingredient activ in majoritatea antacizilor. Un alt studiu sustine ca lamaia contribuie la reglarea aciditatii in stomac, aducand-o la nivelul optim.

Totusi, dincolo de toate, lamaia este un fruct acid, o citrica, iar aceasta poate agrava unele probleme stomacale in cazul persoanelor care sufera de gastrita sau de ulcer gastric, fiind chiar contraindicat total consumului.

2. Sucul de lamaie ajuta la absorbtia mineralelor?

Vitamina C care se gaseste in sucul de lamaie ajuta la absorbtia mineralelor, insa pentru a te bucura de acest beneficiu nu trebuie sa storci lamaia in apa fierbinte. Ne-am obisnuit sa avem impresia ca citricele, de culoare galbena sau portocalie, abunda in vitamina C, insa adevarul este ca broccoli, capsunele, spanacul si ardei sunt la randul lor surse exceptionale de vitamina C. Cand vine vorba de platoul de fructe sau legume, cu cat este mai variat cromatic, cu atat este mai sanatos.

Citeste continuarea pe lyla.ro

Citeşte şi Dietă rapidă: Slăbeşti 5 kilograme într-o săptămână