Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu: „Tâmpitule, nu te atingi de Steaua”

Mitică Dragomir a povestit cum a fost umilit de Zoe Ceauşescu. Fostul șef al LPF și-a amintit vremurile când activa în domeniul fotbalului. Înainte de Revoluție, echipa Steaua București era perla coroanei în dictatura comunistă, câștigase Cupa Campionilor Europeni.

13 dec. 2021, 21:53
Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu: „Tâmpitule, nu te atingi de Steaua”
Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu

Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu. Rivalitatea Steaua – Dinamo era sfântă în epocă, dar și echipe mici precum Victoria, al cărei președinte era.

Citeşte şi: Dumitru Dragomir, despre marea tragedie din viaţa sa. Cum a murit fiul său: „Noaptea, în somn, i-a venit să vomite… O nenorocire!”

Cum a fost Mitică Dragomir umilit de Zoe Ceauşescu

Fostul preşedinte LPF a relatat cum a refuzat să trântească un meci pe care copiii dictatorului, Zoe și mai ales Valentin Ceaușescu, susținătorul din umbră al Stelei, nici nu concepeau să-l piardă.

Zoe era o mare doamnă. Jucam Victoria cu Steaua pe o zăpadă uite așa, pe stadionul Victoria. Mă cheamă Postelnicu (n.r. – Tudor Postelnicu, șeful Securității lui Ceaușescu) seara. Dacă vă atingeți de Steaua vă trimit pe graniță cu rușii.

Tâmpitule, nu te atingi de Steaua, pentru asta te-am angajat la Dinamo! Înainte de meci le spun jucătorilor că le dau primă. Era o tribună mică, Postelnicu și Nuță ascultau tot. Ai mei numai în garduri îi aruncau (n.r. – pe jucătorii de la Steaua). Le-am cam dat la picioare.

La pauză mă cheamă Zoe: Cum îți permiți? O cunoșteam de la Scornicești. I-am zis: „Distinso, m-a chemat Postelnicu aseară”, a relatat Mitică Dragomir, potrivit Evz.ro.

Ce banc i-a spus Mitică Dragomir lui Ceaușescu

Mitică Dragomir a fost unul dintre privilegiaţii care l-au cunoscut personal pe Nicolae Ceauşescu. Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a povestit că, la un moment dat, Ceauşescu i-a cerut să-i spună un banc care să-l aibă ca protagonist. Reacţia Elenei Ceauşescu după ce a auzit bancul l-a îngheţat pe Mitică Dragomir, care a crezut că va fi linşat.

Avea un umor extraordinar. Era un om absolut deosebit, cald, iubitor de oameni. Mi-a spus atunci la masa aia: Să nu faceți prostii că vă desființez. I-am spus un banc. M-a întrebat dacă știu un banc cu Ceaușescu: Știu, tovarășe președinte! 

Uitați, pe o navă s-au întâlnit Hrușciov, Ceaușescu și Kennedy. Și s-au întrebat: care nație e cea mai curajoasă din lume?! Românul a zis a noastră, americanul la fel, rusul că a lor.

Și preşedinţii au spus: John, aruncă-te în ocean cu cuțitul ăsta și scoate 2, 3 rechini! S-a aruncat, a scos 2 rechini, dar fără o mână și fără un picior. Rusul catre Alioșa: ia un cuțitaș mai mic și scoate 3 rechini! S-a aruncat, a ieșit fără picioare, dar cu vreo 4-5 rechini. Nicolae Ceaușescu către Ion: Ioane, ne facem dracu de râs! Aruncă-te și tu, ia ce vrei: baionete, cuțite, puști, aruncă-te și scoate măcar un pește să nu ne facem de râs! E apa rece, bre, nu intru! Ce curajos!

Atunci am simțit că am greșit, că doamna Ceaușescu mi-a zis ceva ce nu am să uit niciodată: „Mă, să fii al morţii de nebun!” Mi-a fost frică, printre puținele dăți. Când am ajuns, i-am spus nevestei: gata, ne curăță! Și nu mi-a făcut nimic!”, a povestit fostul şef al LPF în emisiunea lui Denise Rifai.