Miting la Pungeşti: Circa 250 de persoane, la protestul contra gazelor de şist

Aproximativ 250 de persoane au participat, duminică, la Pungeşti, la un miting împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist, potrivit Mediafax. Aceasta este prima acţiune de protest din acest an care s-a desfăşurat cu autorizaţie.

RomaniaTV.net
19 ian. 2014, 16:00
Miting la Pungeşti: Circa 250 de persoane, la protestul contra gazelor de şist

Aproximativ 250 de localnici s-au adunat, duminică după-amiază, pe un teren privat din satul Armăşoaia, aflat la aproximativ doi kilometri de perimetrul deţinut de Chevon în comuna Pungeşti, pentru a manifesta împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist în zonă.

În plus, manifestanţii, localnici, dar şi activişti de mediu, unii din Iaşi, Bârlad, Vaslui, Braşov şi Bucureşti, au scandat lozinci şi împotriva primarului în funcţie, Mircea Vlas,ă care a închiriat terenul către compania Chevron, dar şi împotriva guvernanţilor: „Refuz, rezist gazelor de şist”, „Jos primarul”, „Uniţi salvăm toată România” şi „Jos Guvernul”.

Protestatarii au fost supravegheaţi de aproximativ 400 de jandarmi.

„Acesta este primul miting autorizat pe care îl desfăşurăm în acest an în zona comunei Pungeşti. Din fericire, a fost o manifestaţie paşnică, fără incidente, în care am avut o bună colaborare cu Jandarmeria”, a declarat corespondentului MEDIAFAX unul dintre liderii protestatarilor, Constantin Pîslaru.

În 3 octombrie 2013, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

VEZI SI:

Un nou dosar penal la Pungeşti, în care sunt vizaţi 12 protestatari