Mituri despre slăbit demolate

Când e vorba despre slăbit toată lumea este gata să-ţi ofere sfaturi. Oricum acesta este un subiect plin de mituri şi reţete care de cele mai multe ori se bat cap în cap. Nu este de mirare că atât de mulţi oameni rămân supraponderali după nenumărate încercări fără succes de a da jos kilogramele în plus. Iată câteva mituri care vă împiedică să aveţi rezultatele dorite.

RomaniaTV.net
17 mart. 2013, 21:32
Mituri despre slăbit demolate

1. Cu cat mai mai multe exercitii fizice cu atat mai bine

Stii foarte bine ca nimic nu este mai eficace in mentinerea unui corp sanatos si puternic decat miscarea. Cu toate acestea, supraantrenamentul are efecte exact inverse: conduce la diminuarea fortei si marimii si poate creste probabilitatea imbolnavirii. „In cazul in care mergeti la sala 7 zile din 7 sistemul vostru imunitar va fi slabit plus ca, mai devreme sau mai tarziu va fi instaurata oboseala cronica.

2. Muschii sunt mai grei decat grasimea

Cu siguranta ca si voi ati auzit acest mit si este posibil chiar sa-l fi crezut real. Adevarul este insa altul: „1 gram de muschi si 1 gram de grasime cantaresc exact un… gram”, a punctat Snyderman. In acelasi timp, datorita faptului ca muschii sunt mai densi decat grasimea, daca prima este majoritara atunci corpul tau va arata mai subtire. Mai exista un beneficiu al faptului ca masa musculara este mai mare decat tesutul adipos: 100 de grame de muschi ard aproximativ 50 de calorii pe zi spre deosebire de grasime care arde doar 2 calorii.

Concluzia o trageti singuri: cu cat deveniti mai subtiri cu atat mai ridicat este metabolismul vostru. „Exercitiile aerobice va ajuta sa reduceti stratul de tesut adipos, iar exercitiile cu greutati va ajuta sa va cresteti masa musculara. Apeland la ambele variante corpul vostru va fi intr-o forma excelenta”, a incheiat Snyderman.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.