Miza de milioane a unui scandal sexual la Guvern

O știre șocantă despre hărțuire sexuală în Guvernul României a debutat într-un ziar și a umplut mass-media. Cel zugrăvit ca sigur vinovat de hărțuire fiind directorul general pe politici publice al Guvernului, Ștefan Jicol. Acesta, ocupând la momentul scandalului mediatic și poziția de președinte al Comisiei de Disciplină a Guvernului și de președinte al Comisiei de Control Intern Managerial, fiind foarte incomod, iar spre a fi forțat de oprobiul public să-și dea demisia a fost pur și simplu demonizat, fără nici un fel de dovezi.

17 aug. 2020, 16:08
Miza de milioane a unui scandal sexual la Guvern

Regizorii compromiterii „omului periculos” s-au rezumat la prezentarea unor pagini de whatsapp care nu exprimă absolut nimic incriminant și prin asumarea unor declarații contradictorii ale unei doamne fostă director ajunsă șefă de serviciu din cauza „hărțuitorului”. În mod ironic, chiar într-una dintre conversațiile prezentate drept dovadă absolută de hărțuire, Stefan Jicol cerea doamnei în cauză un audit pentru cheltuirea enigmatică a banilor, adică a 4 milioane de euro (20 milioane lei) din fonduri publice pe parcursul anului trecut 2019.

Acuzaţii de hărţuire sexuală la Guvern. O angajată a SGG spune că şeful „mă jigneşte, mă intimidează, m-a invitat la bere”

Sunt sume imense tocate pe acțiuni suspecte de a fi exclusiv politice, pentru zeci de deplasări pentru „documentare” la Veneția, Londra și Paris sau pentru acțiuni grandioase de promovare a Guvernului pe te miri ce coclauri. Pentru că doamna ex-director, autodeclarată în interviuri melodramatice „victimă hărțuită”, deloc întâmplător, gestiona în ograda guvernamentală proprie an de an sume fabuloase de milioane de euro prin Direcția de Strategii Guvernamentale care a fost desființată de Stefan Jicol pe data de 15 martie în cadrul reorganizării întregului SGG.

Ştefan Jicol a câştigat concursul de director general de politici publice al Guvernului şi a renunţat la funcţiile politice

Dar să ai curajul să desființezi o direcție atât de productivă intereselor obscure, să lași abonații la banii publici pe drumuri, iată un păcat capital care trebuia pedepsit nemilos printr-o campanie mincinoasă de presă.

Stefan Jicol, fiind atacat și compromis prin grozăviile nedrept atribuite, și-a dat demisia din Comisia de Disciplină al cărui președinte era, fiind aproape gata chiar să părăsească și sistemul public. Dar nu atât supărarea pierderii banilor a dezlănțuit furia împotriva directorului general Ștefan Jicol, cât mai ales spaima unora că acesta își va băga mai mult ca sigur ochelarii în dosarele anilor trecuți. Asta pentru că nimeni altcineva decât acest director general atipic nu ar fi îndrăznit să o facă.

Ştefan Jicol, numit consilier pe politici publice şi inteligenţă artificială în Guvernul Orban

Doamna ex-director&Co, având oricum protecție maximă la cel mai înalt nivel la Curtea de Conturi prin actualul președinte care a fost SG dar și la Corpul de Control al Guvernului unde a inclus cei mai importanți oameni pe state de plată ca experți în alte proiecte cu fonduri europene. Fosta Direcție de Strategii Guvernamentale, un fel de bogătașă trufașă a Guvernului, chiar dacă a fost restructurată de Stefan Jicol în Serviciul Proiecte Guvernamentale este condus de aceeași doamnă „hărțuită” care și-a pierdut accesul la milioanele interne.

Așa cum ne spune chiar publicația care a lansat atacul asupra directorului general Ștefan Jicol, serviciul doamnei ex-director, deloc muribund, are încă în derulare proiecte cu co-finanțare europeană cu valoare însumată de 60 de milioane de lei pe niște teme abstracte care folosesc în titluri cele mai stupide și mai pompoase cuvinte. D-na ex-director, așa  „hărțuită” cum e, având alături o camarilă fidelă și adânc înșurubată în banul public, se consolează cu cei peste 50 de oameni pe care-i comandă și îi satisface prin banii veniți prin aceste proiecte.

Căci simpla prezență a acestora într-o echipă de proiect cu finanțare europeană, ca fideli ai doamnei ,,hărțuite” le aduce cu până la 50% în plus la salariu. Teoretic ar trebui să așteptăm un control real pe cheltuirea banilor publici, venit desigur din altă direcție decât dinspre prietenii d-nei ex-director.